Πανελλήνια Συγκέντρωση Αγωνιστικών Ομάδων Φοιτητών Α.Ε.Ι.

Κοινοποίησε το άρθρο

Στις 24&25 Φεβρουαρίου η Tyφοοn MotoRacing Team UoWM παρευρέθηκε, ύστερα από πρόσκληση της B&T Composites, στην Πανελλήνια Συγκέντρωση Αγωνιστικών Ομάδων. Η εκδήλωση αυτή έλαβε χώρα στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας και σκοπός της ήταν να αναδειχθεί η προσπάθεια των φοιτητών του Ελληνικού Πανεπιστημίου, η έρευνα που αθόρυβα γίνεται, το υψηλό επίπεδο των Σχολών μας σε ένα τομέα τόσο ανταγωνιστικό, όπως είναι η αυτοκινητοβιομηχανία, και όχι μόνο.

Η εκδήλωση αυτή ήταν μια ευκαιρία τα γνωριστούν οι φοιτητές των ομαδων από τα διάφορα πανεπιστήμια, να συζητήσουν για τα αγωνιστικά τους οχήματα, να μοιραστούν τις δυσκολίες, τις επιθυμίες και τους στόχους τους.

Η Tyφοοn ήταν μία από τις 8 ομάδες, που ταξίδεψαν μέχρι τη Φλώρινα, ώστε να παρουσιάσουν τα αγωνιστικά τους μονοθέσια και να ενημερώσουν το κοινό για την πορεία των πρότζεκτ τους.

Στο τέλος της πρώτης ημέρας του event, οι ομάδες παρουσίασαν το έργο τους. Η Tyφοοn έκανε μία ιστορική αναδρομή στην πορεία και τις διακρίσεις της πρώτης ομάδας, η οποία με το πρώτο της πρωτότυπο «Τyφ-οne» κατέλαβε την 9η θέση στη γενική κατάταξη και τη 2η στο Business Plan ανάμεσα σε 36 συμμετοχές από όλον τον κόσμο. Επίσης, για πρώτη φορά, παρουσίασε σε ανοιχτή εκδήλωση, σχέδια της καινούριας μοτοσυκλέτας της «Χίμαιρα», η οποία σύντομα θα αρχίσει να κατασκευάζεται ώστε να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον επόμενο διεθνή διαγωνισμό Motostudent που θα λάβει χώρα στην πίστα της Αραγονίας, στην Ισπανία.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι πανεπιστημιακές ομάδες με διεθνείς διακρίσεις:
Aristotle Racing Team (ART), Aristotle University Racing Team Electric – Aristurtle, UoP Racing, Centaurus Racing Team, ASAT – Aristotle Space & Aeronautics Team, Oceanos –NTUA, TEIWM Racing Team.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες πρέπει να αποδοθούν στον Κύριο Τυριακίδη και τους ανθρώπους της B&T Composites για την πρωτοβουλία να διοργανώσουν την εκδήλωση αυτή.

Δελτίο Τύπου