Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2024: 1ος αγώνας – Τρίπολη

Κοινοποίησε το άρθρο

Επιστροφή στις πίστες για τους Έλληνες αγωνιζόμενους, αφού μετά από αρκετά χρόνια επανήλθε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας

 

Η πρεμιέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας για το 2024 έγινε στο πάντα φιλόξενο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Τρίπολης. Με τους οδηγούς των κατηγοριών Ν+Α, Ε, Formula Saloon και Ιστορικών να προσφέρουν όμορφο θέαμα, σε μια κατηγορία αγώνων που είχαμε…ξεχάσει στην Ελλάδα.

Η επανέναρξη του πρωταθλήματος έγινε με τον αγώνα της Ομάδας Ν+Α. Με τον Σάκη Ηλιάδη να πανηγυρίζει την πρώτη νίκη της χρονιάς. Στην επιστροφή του στο μπάκετ ενός Mitsubishi Lancer Evo IX, ο Ελευσίνιος οδηγός, που εκκινούσε από την πρώτη θέση του grid, κατάφερε να κρατήσει πίσω του καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα τον κυριότερο αντίπαλό του, Ταξιάρχη Ασημακόπουλο.
Ο 27χρονος οδηγός του Mitsubishi Lancer Evo VIII αν και προσπάθησε να κυνηγήσει τον νικητή, εν τέλει ολοκλήρωσε τον αγώνα στη δεύτερη θέση.

Το βάθρο της κατηγορίας συμπλήρωσε ο Ματθαίος Μπουρλίδης με ένα ακόμα Mitsubishi Lancer Evo VIII, ο οποίος αν και έπεσε προσωρινά τέταρτος, ανέκτησε τη θέση του. Ο Δημήτρης Μουργελάς με ίδιο αυτοκίνητο τερμάτισε τέταρτος. Πιο πίσω χωρίς βέβαια να μπορέσει να απειλήσει τα τετρακίνητα Lancer, ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Πολύδωρος Φούντας με Peugeot 106 S16 που κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ρένου Καίσαρ με Peugeot 106.

Τελική κατάταξη Ομάδα Ν+Α

Στην κατηγορία Formula Saloon νικητής ήταν ο Δημήτρης Μητσιάς με Nissan Silvia που εντυπωσίασε, εκκινώντας μάλιστα από την έβδομη θέση.

Ο Νίκος Μπακόγιωργας που εκκινούσε πρώτος, τερμάτισε τελικά δεύτερος με μια Toyota Corolla AE86, με τον Γιώργο Κατσαρό να τερματίζει τρίτος με Ford Escort MKI. Λίγα μόλις εκατοστά του δευτερολέπτου πίσω του βρέθηκε ο Δημήτρης Δημολάς με ένα εντυπωσιακό Seat Leon Cupra, ο οποίος έχασε χρόνο στην εκκίνηση.

Πιο πίσω τερμάτισαν οι «Κανέλλος» με Peugeot 106 και Γιώργος Σαρταμπάκος με Skoda Fabia. Άτυχοι ήταν οι Τρύφωνας Χασάπης με Citroen AX και Νίκος Παπαδόπουλος με Ford Escort MKII, οι οποίοι δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον αγώνα.

Τελική κατάταξη Formula Saloon

Στην Ομάδα Ε ξεκίνησε και τερμάτισε πρώτος ο Νίκος Μπακόγιωργας με Toyota Corolla AE86. Ο Στάθης Καλκούνος, με BMW M3 E30 στα μισά του αγώνα βρισκόταν στην πρώτη θέση όταν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Θανάσης Κουρνιάτης με Ford Escort MKII, ο οποίος διατήρησε πίσω του τον τοπικό Ηλία Ασημακόπουλο, με Ford Sierra RS Cosworth 4×4. Πιο πίσω τερμάτισαν οι Διονύσης Ρηγόπουλος με Opel Kadett C και Γουίλιαμ Καμπέρος με Ford Focus.

Εκτός από τον Καλκούνο, εγκατέλειψαν ο Διονύσης Τροβάς από μηχανική βλάβη στο BMW M3 E30 και ο Χρήστος Κύρτσιος που είχε έξοδο με το Citroen AX στον δεύτερο γύρο.

Τελική κατάταξη Ομάδα Ε

Στα Ιστορικά, επικράτησε ο Δημήτρης Σκεπασιανός με Ford Sierra RS Cosworth που έκανε καταπληκτικό αγώνα, ξεκινώντας από τη δεύτερη σειρά του grid.

Δεύτερος τερμάτισε ο Γιώργος Χατζηρήγας με Ford Escort MKII, ο οποίος προσωρινά βρέθηκε στην κορυφή όταν εκμεταλλεύτηκε το τετ-α-κε που έκανε πολύ νωρίς, ο αρχικά επικεφαλής του αγώνα Μάριος Σταφυλοπάτης με Lancia Delta Integrale.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Ιωάννης Λούκος με Volkswagen Golf II. Πιο πίσω βρέθηκαν οι «Μπιλάκος» με Opel Manta και Χρυσόστομος Καβούνης με BMW 2002.

Τελική κατάταξη Ιστορικά

Διοργανωτές του πρώτου αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας ήταν τα Σωματεία Αγωνιστικός Σύλλογος Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων (ΑΣΙΣΑ) και η Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.).

Η συνέχεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας θα δοθεί στο Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών στις 6 και 7 Ιουλίου.

Φωτογραφίες: Photo R Press

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Η FORD επιστρέφει στο WRC – Πότε θα είναι έτοιμο το νέο αγωνιστικό

0
: Η FORD επιστρέφει εργοστασιακά στο WRC από το 2028 μαζί με την M-Sport. Νέο αγωνιστικό το 2029 με DNA από τα ευρωπαϊκά μοντέλα της.

Ράλι Σαρδηνίας 2026: Τρεις οδηγοί, ένας τίτλος στο φινάλε του WRC – Δείτε το...

0
Ράλι Σαρδηνίας 2026: Evans, Pajari και Solberg διεκδικούν τον τίτλο του WRC στο μεγάλο φινάλε της σεζόν στη Σαρδηνία. Δείτε το shakedown και την εκκίνηση.

Καύσιμα: Έως 20 λεπτά φθηνότερο το diesel – Τι ισχύει από 1η Οκτωβρίου

0
Έως 20 λεπτά το λίτρο μειώνεται η επιβάρυνση στο diesel για τις πρώτες 15 ημέρες του Οκτωβρίου. Αυξάνεται η κρατική επιδότηση, ενώ συμμετέχουν και τα διυλιστήρια.

OPEL: Το νέο Corsa GSE των 281 ίππων κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα

0
Το OPEL Corsa GSE των 281 ίππων κάνει την πανελλαδική του πρεμιέρα στην Auto Athina 2026, με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,5 δευτερόλεπτα.

GEELY E2: Πρώτη πανελλήνια εμφάνιση για το νέο μικρό της GEELY

0
Η GEO Mobility Hellas, επίσημος εισαγωγέας της GEELY στην Ελλάδα, συμμετέχει στην Auto Athina 2026, παρουσιάζοντας την γκάμα της, με σημείο αναφοράς την πρώτη πανελλήνια παρουσίαση του νέου GEELY E2.

CITROEN C3 Aircross Outdoor – Πανευρωπαϊκή πρεμιέρα στην Ελλάδα – Που θα το δείτε

0
Για πρώτη φορά στην Ευρώπη, επί ελληνικού εδάφους, κάνει την εμφάνισή της η κορυφαία έκδοση του δημοφιλούς SUV της CITROEN, το C3 Aircross Outdoor.

LEPAS: Ήρθε στην Ελλάδα – Δείτε τα μοντέλα της και τις τιμές τους

0
Η LEPAS λανσάρεται επίσημα στην Ελλάδα με τα L8 και L6 PHEV, ισχύ έως 279 ίππους, πλούσιο εξοπλισμό και τιμές από 33.900 ευρώ.

BYD Dolphin G DM-i: Το νέο υβριδικό supermini με 1.040 χλμ. αυτονομία – Τιμές

0
Το νέο BYD Dolphin G DM-i είναι το compact υβριδικό της BYD με έως 105 χλμ. ηλεκτρικής αυτονομίας, συνολική αυτονομία 1.040 χλμ. και τιμή από 22.990 ευρώ.