Ποιος είναι ο πρώτος Ιαπωνικός κατασκευαστής στην Formula Ε; (video)

Κοινοποίησε το άρθρο

Ο Oliver Rowland ενώνει τις δυνάμεις του με το  Sebastien Buemi στους αμιγώς ηλεκτροκίνητους αγώνες, με τους Mitsunori Takaboshi και Jann Mardenborough σε υποστηρικτικούς ρόλους. Ο Βρετανός Oliver Rowland θα πλαισιώσει τον Sebastien Buemi, αποτελώντας το δίδυμο των οδηγών για την ομάδα της Nissan e.dams στην Formula Ε,  που θα πραγματοποιήσει το   ντεμπούτο της  στην 5η σεζόν,  του αμιγώς ηλεκτροκίνητου πρωταθλήματος αγώνων.

Η ομάδα των οδηγών, ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια επίσημης παρουσίασης  στο Nissan Crossing στο Τόκιο, παραμονές του 21ου ετήσιου Φεστιβάλ NISMO στην πίστα του Fuji International Speedway της Ιαπωνίας. Στην συγκεκριμένη εκδήλωση,  έγινε και το ντεμπούτο του ολοκαίνουριου αγωνιστικού Nissan LEAF NISMO RC.

Η Nissan Formula E, όπως και το LEAF NISMO RC θα βρίσκονται  στην πίστα,  αυτό το Σαββατοκύριακο,  για το NISMO Festival,  την εκδήλωση που αποτελεί θεσμό εκτίμησης και σεβασμού προς τους  φίλους της Nissan. H επίδειξη των δύο μοντέλων, θα προσφέρει στο κοινό τη δυνατότητα να γνωρίσει την πτυχή των επιδόσεων του  Intelligent Mobility της Nissan, του οράματος της εταιρείας για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα αυτοκίνητα τροφοδοτούνται, οδηγούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία.

“Η Formula E και το Φεστιβάλ NISMO είναι εξαιρετικές ευκαιρίες για να δείξουμε  τη δύναμή μας και την απόδοση των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων μας, στους αγώνες”, δήλωσε ο Roel de Vries, παγκόσμιος επικεφαλής μάρκετινγκ της Nissan. “Αυτή η έμπειρη ομάδα θα δώσει σάρκα και οστά στον ενθουσιασμό που φέρνει το  Nissan Intelligent Mobility.”

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Mitsunori Takaboshi ανακοινώθηκε ως εφεδρικός οδηγός και οδηγός δοκιμών, ενώ ο  πρώην νικητής του Nissan GT Academy, Jann Mardenborough,  θα είναι ο επίσημος οδηγός του προσομοιωτή της ομάδας.