Π.Π.Karting 2018, 4ος γύρος: Μια συναρπαστική αυλαία στις Αφίδνες

Κοινοποίησε το άρθρο

To Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting 2018 έκλεισε με μια σειρά θεαματικών αναμετρήσεων στο Kartodromo των Αφιδνών, τις οποίες κέρδισαν στους τελικούς οι Ευάγγελος και Γιώργος Ντεντόπουλος της Athens Kart Shop στη Μini και Mini B αντίστοιχα, ο Στυλιανός Πετρίσης (Abloy F.S. Kart Racing) στη Junior, ο Γιάννης Καρδαμάκης (Speed Force) στη Senior και η Άννα Μαρία Φλώρου (Speed Force) στην Club.

Ο καιρός, αν και συννεφιασμένος, στάθηκε στο πλευρό των αγωνιζόμενων και η απειλή της βροχής δεν ήρθε ποτέ – ευνοώντας τον ιδιαίτερο συναγωνισμό ειδικά στις κατηγορίες Mini και Junior, που μετρούσαν 10 και 9 συμμετοχές αντίστοιχα στον αγώνα που συνδιοργάνωσαν τα Σωματεία Α.Λ.Α. και Artemis. Ήταν μια όμορφη αυλαία ενός Πρωταθλήματος που, στην τρίτη σεζόν μετά την αναγέννησή του, στάθηκε όρθιο παρά τις μεγάλες αντιξοότητες στη διάρκεια της χρονιάς.

Η Mini ξεκίνησε με τον Γιώργο Ντεντόπουλο να σημειώνει τον πρώτο χρόνο στις χρονομετρημένες δοκιμές και να κερδίζει τον α’ προκριματικό, τόσο της Mini όσο και της Mini B, ενώ ο Γιώργος Θεοδωρακόπουλος της Chatzis Racing Team απάντησε με τη νίκη στον β’ προκριματικό. Ο Τελικός επεφύλασσε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μάχη, που βρήκε τον νικητή Ευάγγελο Ντεντόπουλο, το Χρήστο Χατζή (Chatzis Racing Team) και τον νικητή της Mini B Γιώργο Ντεντόπουλο που έκλεισαν το βάθρο, μέσα σε ενάμισι δευτερόλεπτο στη γραμμή του τερματισμού. Ακολούθησαν τρεις νεαροί οδηγοί της Mini B, ο Βασίλης Μαλάμης (Speed Force), ο Βασίλης Αποστολίδης (Abloy F.S. Kart Racing) και ο Γιώργος Καφαντάρης (Ray Motorsport).

Ιδιαίτερης έντασης και αγωνιστικής ομορφιάς ήταν και οι προσπάθειες των αγωνιζόμενων στην Junior, στον τελικό της οποίας πρωταγωνίστησε στην προσπάθεια διεκδίκησης του τίτλου ο Στυλιανός Πετρίσης – κάνοντας την αντεπίθεσή του στο τέλος, και παρότι ήταν εκτός τριάδας στα Χρονομετρημένα και στους δύο προκριματικούς. Ο Γιάννης Λάντζης της Chatzis Racing Team είχε κατακτήσει την pole position και τη νίκη στον α’ προκριματικό, τον β’ προκριματικό κέρδισε ο Ανδρέας Δεβετζόγλου (Abloy F.S. Kart Racing), αλλά ο Πετρίσης κρατούσε το καλύτερο για το τέλος: βγήκε νικητής μιας μάχης στο απόλυτο όριο με τον Δεβετζόγλου και τον Κωνσταντίνο Κομνηνό (Margioli Natalia), με διαφορά 179 και 380 χιλιοστών του δευτερολέπτου αντίστοιχα.

Η κατηγορία Senior είχε πρωταγωνιστή τον Γιάννη Καρδαμάκη, που βγήκε νικητής τόσο των Χρονομετρημένων όσο και των δύο εκ των τριών αγωνιστικών αναμετρήσεων. Μετά τη νίκη του στον α’ προκριματικό, στο β’ σκέλος νικήθηκε από τον ταχύτατο Στράτο Γαλανόπουλο (Chatzis Racing Team), αλλά στη συνέχεια επικράτησε στον Τελικό, αφήνοντας τον Γαλανόπουλο και τον Ανδρέα Βαρσάμη (Abloy F.S. Kart Racing) στις πλευρικές θέσεις του βάθρου.

Οι μάχες της κατηγορίας Club ξεκίνησαν με τον Βασίλη Κακουλίδη της Speed Force στην πολ ποζίσιον, έπειτα από τον πρώτο του χρόνο στα Χρονομετρημένα, όμως τις νίκες και στους δύο τελικούς κατέκτησε η φετινή πρωταγωνίστρια της κατηγορίας, Άννα Μαρία Φλώρου. Ο Κακουλίδης ανέβηκε και τις δύο φορές στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, ενώ από μια τρίτη θέση κέρδισαν οι Θανάσης Μαργωμένος και Γιώργος Μαλάμης, και οι δύο -επίσης- της Speed Force.

Η Α.Λ.Α. και το Artemis Auto Club -που διοργάνωσαν την πλειοψηφία των φετινών αγώνων- και η ΟΜΑΕ ευχαριστούν τους αθλητές, τις ομάδες, τα στελέχη του Kart και όσους στήριξαν με τη βοήθειά τους και φέτος το μεγάλο «φυτώριο», και σπουδαιότερο όλων των υποστηλωμάτων, του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού.