Ράλι Φινλανδίας 2024: Αγώνας…ανατροπών, με νικητή τον Ogier (video)

Κοινοποίησε το άρθρο

Ο Sebastien Ogier επικράτησε, μάλλον ανέλπιστα στη Φινλανδία, αφού το πρωί της τελευταίας ημέρας, ο Kalle Rovanpera είδε τα πάντα να γυρίζουν «τούμπα».

 

 

 

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Kalle Rovanpera ξεκίνησε εντυπωσιακά με το TOYOTA GR Yaris τον αγώνα της πατρίδας του. Κερδίζοντας τις 5 από τις 10 ειδικές διαδρομές της Παρασκευής, ολοκλήρωσε το σκέλος πρώτος, έχοντας 8 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Evans.

Μισό δευτερόλεπτο πίσω του ακολουθούσε ο Ogier, με το τρίτο Yaris. Από τα πολλά απρόοπτα της ημέρας, ξεχώρισε η σφοδρή σύγκρουση του HYUNDAI i20 N, του Tanak σε ένα δέντρο. Λίγο αργότερα τον…μιμήθηκε και ο Lappi.

Ο Rovanpera ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακός το Σάββατο, κερδίζοντας τις 5 από τις 6 ειδικές διαδρομές. Έτσι, στο τέλος της ημέρας είχε αυξήσει τη διαφορά στα 44 δευτερόλεπτα από το Ogier.

Τρίτος, χωρίς να απειλεί τα πληρώματα της TOYOTA, είχε περάσει ο Neuville με το HYUNDAI. Αντίθετα, ένας σπασμένος άξονας μετάδοσης στο Yaris, στέρησε από τον Evans, τις όποιες ελπίδες για διάκριση.

Έχοντας κυριαρχήσει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ο Rovanpera έδειχνε έτοιμος να αποτελέσει τον πρώτο Φινλανδό που θα κέρδιζε, μετά από 7 χρόνια, τον αγώνα της πατρίδας του.
Στην προτελευταία ειδική διαδρομή όμως, μια πέτρα οδήγησε το Yaris σε ανατροπή, ολοκληρώνοντας άδοξα έναν αγώνα, που η νίκη φαινόταν σίγουρη.

Έτσι, ο Ogier στην επιστροφή του στη Φινλανδίας μετά το 2021, ανέλπιστα πήρε την 61η νίκη της πλούσιας καριέρας του.

Ακόμα πιο χαρούμενος ήταν ο Neuville, όχι γιατί βρέθηκε στη δεύτερη θέση. Αλλά γιατί μετά τις ατυχίες των Tanak και Εvans, αύξησε τη διαφορά του στη βαθμολογία. Έχει τώρα 27 βαθμούς διαφορά, από τον Ogier πλέον, ο οποίος ως γνωστό δεν συμμετέχει σε όλους τους αγώνες.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου, στο οποίο ανέβηκε για τέταρτη φορά φέτος, βρέθηκε ο Fourmaux, συνεχίζοντας τις σταθερά καλές εμφανίσεις με το FORD Puma Rally1.

Τις εντυπώσεις πάντως κέρδισε ο νεαρός Φινλανδός Sami Pajari. O πρωταγωνιστής της κατηγορίας WRC2 με συνοδηγό την Enni Mälkönen, τερμάτισε τέταρτος οδηγώντας για πρώτη φορά ένα Yaris Rally1.

Μετά από ένα…αγχωτικό ξεκίνημα, ήτα συνεχώς κοντά στους έμπειρους συναδέλφους του και, αρκετές φορές ταχύτερος από ορισμένους. Κέρδισε μάλιστα και μια ειδική διαδρομή την Παρασκευή.

Στην πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης τερμάτισε ο πρώτος της κατηγορίας WRC2, Oliver Solberg με SKODA Fabia RS. Πίσω του βρέθηκε ο επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της TOYOTA, ο Jari-Matti Latvala οδηγώντας ένα GR Yaris Rally2.

Την τελική κατάταξη του Ράλι Φινλανδίας μπορείτε να δείτε εδώ.

Ο θίασος του WRC ετοιμάζεται πλέον για το Ράλι Ακρόπολις, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 8 Σεπτεμβρίου.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

To FORD Explorer ήρθε στην Ελλάδα: Οδηγήστε το

Το νέο FORD Explorer βρίσκεται πλέον στην Ελλάδα με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να πραγματοποιήσουν άμεσα test drive.     Το νέο Explorer, το ολοκαίνουργιο αμιγώς ηλεκτρικό...

Πωλήσεις αυτοκινήτων: Σε…διακοπές η αγορά

Η ανοδική πορεία της αγοράς αυτοκινήτων στην Ελλάδα, πάτησε...φρένο τον Αύγουστο. Με τις ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών να παρουσιάζουν πτώση σε σχέση με τον αντίστοιχο...

DS SM Tribute: Η ιστορία ξαναγράφεται (video)

Η SM Tribute είναι μια σχεδιαστική άσκηση πάνω σε ένα ιστορικό μοντέλο της CITROEN. Το οποίο με τα σήματα της DS Automobiles πλέον, μας...

KG Mobility: Η εταιρεία που «επιστρέφει» στην Ελλάδα (video)

Η ΚGM είναι άλλη μια εταιρεία μπαίνει ή μάλλον...επιστρέφει στην ελληνική αγορά και μάλιστα δεν προέρχεται από την Κίνα.     Η KGM είναι μια εταιρεία που...

Άνοιξαν τα σχολεία, άρχισαν οι παραβάσεις των σχολικών λεωφορείων!

Περισσότερες από 200 παραβάσεις σε σχολικά λεωφορεία βεβαιώθηκαν την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς.   Τα σχολεία άνοιξαν και τα ανέμελα χαμόγελα των μαθητών γέμισαν...

Τα αυτοκίνητα του Evan Fournier

Με ένα KIA Sportage κυκλοφορεί στους δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά ο Evan Fournier.   Η επιστροφή του Evan Fournier στην Ευρώπη, μετά από 12...

LEAPMOTOR: Έρχεται στην Ελλάδα

H Italian Motion φέρνει στην Ελλάδα τα μοντέλα της LEAPMOTOR, μιας εταιρείας στην οποία πλέον μέτοχος είναι και Όμιλος Stellantis.   H επέλαση στην Ευρώπη, των...

VIDEO: Ράλι Ακρόπολις 2024

Δείτε εντυπωσιακά στιγμιότυπα από το ιδιαίτερα σκληρό Ράλι Ακρόπολις του 2024.   Το Ράλι Ακρόπολις του 2024 πέρασε στην ιστορία, σαν ένας ακόμα αγώνας επιβίωσης. Οι...