Σε περίπτωση που το ξέχασες, ο Hamilton δεν έχει συμβόλαιο για φέτος (ακόμη)

Κοινοποίησε το άρθρο

Τέλη Ιανουαρίου, η εποχή όπου οι οδηγοί της Φόρμουλα 1 ανεβάζουν ρυθμούς στη προπόνηση τους, προετοιμάζοντας τους εαυτούς τους για άλλη μία έντονη σεζόν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Lewis Hamilton είναι ένας από αυτούς. Η μόνη διαφορά γι’αυτόν είναι ότι ο οδηγός της Mercedes το κάνει χωρίς κάποιο συμβόλαιο για την νέα χρονιά στο… τσεπάκι του

Υπάρχει πιθανότητα ο Χάμιλτον να μην είναι στη Φόρμουλα 1 φέτος;

Όχι. Ο Βρετανός πέτυχε επτά παγκόσμιους τίτλους ήδη και έχει σαν όνειρο τον όγδοο. Ο πρόσφατα “ιππότης” οδηγός αγώνων δεν έχει καμία πρόθεση να κρεμάσει τα γάντια και το κράνος του. Το γεγονός ότι προπονείται σκληρά αυτή τη περίοδο -αν τον παρακολουθείς στα κοινωνικά δίκτυα θα το διαπιστώσεις – αποδεικνύει ότι προετοιμάζεται για τη σεζόν.

Γιατί λοιπόν δεν έχει υπογράψει το συμβόλαιο;

Είναι μια καλή ερώτηση, χωρίς σαφή απάντηση. Τόσο η Mercedes όσο και ο Χάμιλτον επέμειναν σταθερά ότι θέλουν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους, και ήταν απλώς θέμα να βρούμε χρόνο να καθίσουνε και να το κάνουνε.

Γιατί δεν είχαν χρόνο να τακτοποιήσουν κάτι τόσο σημαντικό;

Πρώτον, δεν είναι σαφές σε ποιο στάδιο διαπραγματεύσεων έχουν φτάσει. Μπορεί να έχει συμφωνηθεί αλλά δεν έχει ανακοινωθεί. Ομοίως, μπορεί να μην έχει συμφωνηθεί και πρέπει να γίνουν κάποιες προεργασίες. Αυτό που σίγουρα είναι αλήθεια είναι ότι η πανδημία Covid-19 έκανε πιο δύσκολη τη συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο για τον Χάμιλτον και το αφεντικό της Mercedes, Toto Wolff. Εάν η ζωή ήταν φυσιολογική, θα υπήρχε αρκετό περιθώριο να συναντηθούν όπως και πριν. Αλλά αυτό δεν ήταν εφικτό.

Με το πρωτάθλημα να φτάνει στο απότομο τέλος, και οι δύο αποφάσισαν να κάνουν συζητήσεις  μετά τη σεζόν. Δεν υπήρχε άγχος γιατί και οι δύο ήξεραν ότι ήταν θέμα πότε, όχι εάν, θα καταλήξουν σε συμφωνία.