Σωκράτης Τσολακίδης: Από το τιμόνι του Fabia R5, στο τιμόνι του ΑΟΘ

Κοινοποίησε το άρθρο

Είναι γνωστό ότι ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος της Θεσσαλονίκης δεν κατάφερε να εκλέξει νέα διοίκηση στην πρώτη ημερομηνία των εκλογών αφού δεν υπήρχε ο απαραίτητος αριθμός υποψηφίων. Η γενική συνέλευση είχε αποφασίσει να δοθεί παράταση και νέα ημερομηνία και τότε ακούστηκε το όνομα του Σωκράτη Τσολακίδη που συγκρότησε μία ομάδα μελών για να κατέβουν στις εκλογές και να αναλάβουν την διοίκηση.

Θα ήταν έγκλημα να αφήσουμε έναν τόσο μεγάλο Όμιλο να χαθεί και μαζί να χαθεί και η πολύχρονη ιστορία του.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στις εκλογές ψήφισαν περισσότερα μέλη από την πρώτη γενική συνέλευση και ο Σωκράτης Τσολακίδης πήρε τις περισσότερες ψήφους και ανέλαβε την προεδρία της λέσχης. Τον νέο πρόεδρο του ΑΟΘ συναντήσαμε λίγες ημέρες μετά την εκλογή του και το πρώτο ερώτημα που θέσαμε ήταν  πως πήρε την απόφαση από αγωνιζόμενος να ασχοληθεί με τα διοικητικά.

Σ.Τ.: Η απόφαση μου να ασχοληθώ με την διοίκηση του ΑΟΘ ήταν δύσκολη. Η επιχειρηματική μου δραστηριότητα περιορίζει τον ελεύθερο χρόνο μου και αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που τα τελευταία χρόνια τρέχω σε επιλεγμένους αγώνες. Μετά από τις αποτυχημένες γενικές συνελεύσεις όπου διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν υποψήφιοι για το νέο διοικητικό συμβούλιο και κάτω από τον φόβο ο όμιλος να οδηγηθεί σε διαδικασίες πρωτοδικείου ανέλαβα την πρωτοβουλία και μίλησα με πολλά μέλη. Όλοι μου είπαν ότι θα στηρίξουν ένα νέο σχήμα, και όταν μίλησα και με την απερχόμενη διοίκηση οι οποίοι δήλωσαν ότι θα βοηθήσουν αποφάσισα να αναλάβω την θέση του προέδρου. Είμαι πολλά χρόνια μέλος του ΑΟΘ και θεώρησα ότι την αγάπη που έχω για το σπορ πρέπει να την εκφράσω και με διαφορετικό τρόπο. Θα ήταν έγκλημα να αφήσουμε έναν τόσο μεγάλο Όμιλο να χαθεί και μαζί να χαθεί και η πολύχρονη ιστορία του.

GONEWS: Θυμάμαι ότι αρχικά πέντε μέλη είχατε ανακοινώσει την πρόθεση σας να διεκδικήσετε την ψήφο των μελών και θέλω να σε ρωτήσω αν υπήρχαν και άλλοι που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην νέα διοίκηση.

Σ.Τ.: Έκανα συναντήσεις με πολλά μέλη και κανένας δεν αρνήθηκε να βοηθήσει. Βέβαια κάποιοι λόγω υποχρεώσεων δεν μπορούσαν να μπούνε στην διοίκηση αλλά υποσχέθηκαν κάθε βοήθεια στο δύσκολο έργο που έχουμε αναλάβει. Ελπίζω ότι μόλις τους χρειαστούμε θα ανταποκριθούν.

 

GONEWS: Στην γενική συνέλευση μάθαμε ότι υπάρχει αρνητικό ταμείο το οποίο κληρονόμησε η νέα διοίκηση. Υπάρχει κάποιο σχέδιο πως θα αντιμετωπίσετε αυτό το μεγάλο πρόβλημα;

Στην Ομοσπονδία βρέθηκα πρώτη φορά και δυστυχώς διαπίστωσα ότι αν κάποιος έχει διαφορετική άποψη ο κ. Μιχελακάκης θεωρεί ότι είναι απέναντί του

Σ.Τ.: Λίγες ημέρες μετά τις εκλογές κάναμε διοικητικό συμβούλιο και ασχοληθήκαμε με αυτό το μεγάλο πρόβλημα. Θέσαμε σαν στόχο να μηδενίσουμε τα χρέη και δεν μπήκαμε στην διαδικασία να ρίξουμε ευθύνες σε προηγούμενες διοικήσεις. Θέλουμε να κάνουμε καλούς και ποιοτικούς αγώνες αφού πρώτα εξασφαλίσουμε τις ανάλογες χορηγίες. Ελπίζουμε να το πετύχουμε. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα κάνουμε συμμαζεμένους αγώνες με στόχο πάντα το ταμείο της λέσχης να είναι θετικό.

GONEWS: Την ημέρα των εκλογών ο Σίμος Θεοφανίδης εκπροσωπώντας την ομάδα είπε ότι στόχος είναι να γίνει ένα εντευκτήριο. Αυτό σημαίνει ότι η λέσχη θα φύγει από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ; Επίσης γνωρίζεις ότι τα προηγούμενα χρόνια έφυγαν από τον Όμιλο πολλοί αθλητές. Ανακοινώσατε ότι θα κάνετε προσπάθεια να ενταχθούν και πάλι στον ΑΟΘ. Με ποιο τρόπο θα γίνει αυτό;

Σ.Τ.: Ότι ανακοίνωσε ο Σίμος Θεοφανίδης ισχύει αλλά όλα θέλουν τον χρόνο τους. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα εντευκτήριο που να είναι σημείο συνάντησης όλων των αθλητών και των φίλων του σπορ όπως ήταν και τα παλαιά χρόνια. Στο ερώτημα σου για τους αθλητές που έφυγαν θα σου πω ότι σεβόμαστε την απόφασή τους, εμείς θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να επιστρέψουν με διάφορες πρωτοβουλίες όπως η βοήθεια προς τους αθλητές. Δεν εξετάζω γιατί έφυγαν, ο καθένας ίσως να είχε τους λόγους του, όμως θεωρώ ότι είναι σημαντικό να είσαι μέλος σε έναν τόσο μεγάλο και ιστορικό σύλλογο. Ο ΑΟΘ δεν ανήκει σε κανένα Τσολακίδη και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να επιστρέψουν.

GONEWS: Θέλω να μου πεις αν θα παραμείνει στον όμιλο η γραμματέας η κυρία Σπανδώνη και ποιες ήταν οι εντυπώσεις σου από την πρώτη συμμετοχή σου στην συνάντηση της Ομοσπονδίας.

Ο ΑΟΘ δεν ανήκει σε κανένα Τσολακίδη και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να επιστρέψουν πίσω τα μέλη που έφυγαν.

Σ.Τ.: Η κυρία Σπανδώνη είναι έμπειρη και θέλουμε να είναι κοντά μας. Βέβαια εμείς έχουμε διαφορετική άποψη περί διοίκησης και εφόσον ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα δεν υπάρχει λόγος να σταματήσουμε την συνεργασία. Στην Ομοσπονδία βρέθηκα πρώτη φορά και δυστυχώς διαπίστωσα ότι αν κάποιος έχει διαφορετική άποψη ο κ. Μιχελακάκης θεωρεί ότι είναι απέναντί του. Αυτό είναι μεγάλο λάθος. Μέσα από διαφορετικές απόψεις ίσως και μέσα από αντιπαραθέσεις βγαίνουν οι σωστές αποφάσεις. Αν ο κ. πρόεδρος θεωρεί ότι γνωρίζει τα πάντα και αποφασίζει μόνο αυτός δεν υπάρχει λόγος να πηγαίνουμε στις γενικές συνελεύσεις.

GONEWS: Με βάση τον αθλητικό νόμο οι οδηγοί είναι αθλητές και ανήκουν στην δύναμη των σωματείων. Ποια θα είναι η σχέση του ΑΟΘ με τον ΣΟΑΑΒΕ;

Σ.Τ.: Η ερώτηση σου έχει δύσκολη απάντηση. Περιμένω να γίνουν εκλογές στον σύνδεσμο, να αναλάβει μία νέα διοίκηση και να αποφασίσουν οι οδηγοί αν θέλουν έναν σύνδεσμο στη Βόρεια Ελλάδα που να τους αντιπροσωπεύει διότι τώρα οι οδηγοί-αθλητές εκπροσωπούνται από τα σωματεία που ανήκουν. Τώρα τα πράγματα άλλαξαν αλλά εμείς για το καλό των αθλητών θα κάνουμε οποιαδήποτε συνεργασία.

Η συζήτηση με τον νέο πρόεδρο του ΑΟΘ έκλεισε με ευχή για καλή θητεία. Επίσης ο  Σωκράτης Τσολακίδης επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι είχε ενδιαφερθεί να αναλάβει την διοίκηση του ΣΟΑΑΒΕ αλλά καθυστέρησαν οι εκλογές, ενώ προέκυψαν οι εκλογές του ΑΟΘ, και στο ερώτημα αν θα τρέξει φέτος σε αγώνες μας είπε ότι ετοιμάζεται για τον Αγώνα των Ιωαννίνων και φυσικά το ράλλυ ΔΕΘ.

φωτογραφίες: ID Papas / ΑΟΘ