Τα μονοθέσια του 2018

Κοινοποίησε το άρθρο

Όλα στην φόρα, τα μονοθέσια στην διάθεση της όποιας κριτικής.

 

Renault Sport

Πρόκειται για το τρίτο σασί της Renault από όταν επέστρεψε στα πράγματα της F1 με την εργοστασιακή ομάδα. «Εξέλιξη και τελειοποίηση» του περσινού το χαρακτηρίζει η εταιρία με κύριες διαφορές την εξελιγμένη ανάρτηση, το σύστημα ασφαλείας halo και τον Turbo κινητήρα 1.6 λίτρων Renault που αποδίδει καλύτερα και αντέχει περισσότερο. Οδηγοί: Nico Hulkenberg και Carlos Sainz.

Alfa Romeo Sauber

Η Alfa Romeo επιστρέφει στην F1, και ας είναι υποστηρικτικά στην Sauber. Η C37 σημαίνει την επιστροφή του σήματος Quadrifoglio πάνω σε μονοθέσιο της F1, με σασί Ferrari και σημαντικές αλλαγές στην αεροδυναμική όπως υποστηρίζει η Sauber. Οδηγοί: Marcus Ericsson και Charles Leclerc.

Williams

Βαπτίστηκε FW41, και παρά τις φήμες για σημαντικές αλλαγές κάτω από το καινούργιο κοστούμι αυτό που πραγματικά αλλάζει είναι το σύστημα ασφάλειας halo. Ο Paddy Lowe, προϊστάμενος τεχνικός της Williams αναφέρει και αλλαγές στην αεροδυναμική του μονοθέσιου και μια μικρή εξέλιξη του κινητήρα. Οδηγοί: Lance Stroll και Sergey Sirotkin

Haas

Η νέα Haas VF-18 είναι όπως αναμενόταν μια εξέλιξη του περσινού μονοθέσιου με την ομάδα να τερματίζει στην όγδοη θέση του πρωταθλήματος.  «Εξαλείψαμε όσες αδυναμίες εντοπίσαμε την περσινή σαιζόν και εστιάσαμε στο να καλύψουμε την διαφορά που είχαμε από τις ομάδες μπροστά μας» εξηγεί οτ αφεντικό Gene Haas. Τις Haas VF-18 με κινητήρες Ferrari θα οδηγούν οι Romain Grosjean και Kevin Magnussen.

Red Bull

Επισήμως είπαμε πως ονομάζεται Aston Martin Red Bull Racing TAG Heuer RB14, μεταξύ μας όμως αρκεί το Red Bul. Οδηγοί: Danny Ric και Max Verstappen.

Ferrari
H  αγωνιστική ομάδα της Ferrari παρουσίασε τη νέα SF71H. Η φετινή Ferrari έχει μακρύτερο μεταξόνιο. Επίσης είναι λίγο πιο φαρδιά για λόγους ψύξης σύμφωνα με την ομάδα. Η ανάρτηση για μια ακόμη χρονιά έχει ράβδους στρέψης εμπρός και ράβδους ώσης πίσω με βελτιστοποιημένη σχεδίαση.
Οδηγοί: Sebastian Vettel  και Kimi Raikkonen

 

Είμαστε σε αναμονή των McLaren,  Force India, Torro Rosso ένα μήνα πριν το πρώτο GP της σαιζόν.