Το Ελληνικό motorsport “αντέχει” 5 διεθνείς αγώνες για το 2020 ;

Κοινοποίησε το άρθρο

Πέντε διεθνείς αγώνες αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένου του Ράλλυ Ακρόπολις και του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις, αιτήθηκε η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας (ΟΜΑΕ) από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) να διοργανωθούν επί ελληνικού εδάφους το 2020.

Η περασμένη Τετάρτη (31/7) ήταν η καταληκτική ημερομηνία της FIA, προς τους εκπροσώπους (delegates) κάθε χώρας, για την εκδήλωση ενδιαφέροντος διοργάνωσης διεθνών αγώνων αυτοκινήτου στην επικράτειά τους. Οι διεθνείς αγώνες τους οποίους αιτήθηκε η ΟΜΑΕ είναι οι ακόλουθοι:

  • Ράλλυ Ακρόπολις
  • Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις (Sporting και Regularity)
  • Ράλλυ ΔΕΘ
  • Ανάβαση Διονύσου
  • Ανάβαση Πηλίου

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων του 2020 δεν έχουν οριστικοποιηθεί – θα προκύψουν αργότερα φέτος, βάσει του προγραμματισμού της FIA για την επόμενη αγωνιστική χρονιά.

Δελτίο Τύπου ΟΜΑΕ

 

Το σχόλιο μας…

Το να ζητάς διεθνείς αγώνες, προφανώς δεν κοστίζει και τίποτα. Και ούτε σημαίνει ότι θα γίνουν δεκτά τα αιτήματα από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, επειδή εσύ τους ζητάς. Όμως την στιγμή που έχουμε χάσει το Ακρόπολις από το WRC και μετέπειτα από το ERC, όπου σύμφωνα με το ρεπορτάζ έχει προκύψει ότι υπήρχε δυσκολία να πληρωθεί το παράβολο στην FIA, αλλά ακόμη και το Ιστορικό Ακρόπολις που ικανοποιούσε τους λάτρεις των κλασικών και Ιστορικών οχημάτων, με ποια εχέγγυα ως χώρα και ως Ελληνική Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ξεκινάς να ζητήσεις 5 (!) διεθνείς αγώνες;
Σε Εθνικό επίπεδο βλέπουμε ότι εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, οι περισσότεροι πρωταθληματικοί αγώνες με τα βίας ξεπερνούν τις 40 συμμετοχές, για να μην αναφερθούμε στα κύπελλα, ενώ και σε διεθνές επίπεδο δεν έχουμε σχηματίσει ούτε μία εθνική ομάδα οδηγών/πληρωμάτων ώστε (υπό την σκέπη της ΟΜΑΕ) να εκπροσωπήσουν την χώρα σε διεθνείς αγώνες, όπως κάνουν αρκετές χώρες όπου το motorsport είναι περισσότερο διαδεδομένο…
Θα μπορούσαμε να επικεντρωθούμε στο να ανακτήσουμε ότι χάσαμε (σ.σ. Τα 2 Ακρόπολις), να προκύψει μία προοπτική διοργανώσεων 5 ετίας για αυτά τα 2 μεγάλα event με business plan, σταθερές χορηγίες και σαφή στήριξη της πολιτείας ειδικά τώρα με μία κυβέρνηση που (εκτός τρομερών αλλαγών) θα ολοκληρώσει την 4ετία της και εφόσον ήμασταν ως χώρα στους δυνατούς παίκτες, να περνούσαμε στο “κάτι παραπάνω” και να ανοίγαμε το πεδίο διοργανώσεων στο διεθνές στερέωμα.
Αλλά είπαμε, το να ονειρεύεσαι δεν κοστίζει…