Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift πάει Πύργο !

Κοινοποίησε το άρθρο

Καθώς το Drift επιστρέφει στον Πύργο μετά από μια πενταετία, η πόλη τη Ηλείας φιλοξενεί το προσεχές Σαββατοκύριακο 7-8 Ιουλίου 2018 για πρώτη φορά «πρωταθληματικό» αγώνα – τον 4ο γύρο του Valvoline Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift 2018.

Όπως σε όλα τα αεροδρόμια που υποδέχονται το σπορ της πλαγιολίσθησης, έτσι και στο Αεροδρόμιο του Επιταλίου η διαδρομή είναι αρκετά γρήγορη και εντυπωσιακά τεχνική. Παράλληλα, ένα μικρό άλμα στη μέση της χάραξης ανεβάζει το βαθμό δυσκολίας για τους οδηγούς, και παράλληλα υπόσχεται ένα συναρπαστικό show για τους θεατές!

Ο 4ος γύρους του Valvoline Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift 2018 έχει συγκεντρώσει 27 αγωνιζόμενους, εκ των οποίων οι 17 θα λάβουν μέρος στα διπλά περάσματα της κατηγορίας Pro και οι 10 στα μονά της Street Legal.

Το βασικό χαρακτηριστικό του φετινού Πρωταθλήματος Drift είναι ο εξαιρετικός και πολύπλευρος συναγωνισμός, με απρόβλεπτα αποτελέσματα και ιδιαίτερες εκπλήξεις – ειδικά στον τρίτο φετινό αγώνα, του Μαραθώνα. Εκεί οι δύο πρωτοπόροι της βαθμολογίας της Pro, Χρήστος Χαντζαράς και Αναστάσιος Χάρκας, έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό – χωρίς αυτό να μειώνει την επάξια νίκη που κατέκτησε ο Γιώργος Τσιλιμπόνης. Ως αποτέλεσμα, ο τρίτος πλησίασε στους 9 βαθμούς τους δύο πρώτους της βαθμολογίας, Χαντζαρά-Χάρκα, που ισοβαθμούν με 52 βαθμούς!

Εξίσου εντυπωσιακός είναι ο συναγωνισμός και στην κατηγορία μονών περασμάτων, Street Legal, στην οποία οι τρεις πρώτοι –Παναγιώτης Γρηγορίου, Νίκος Φίστας και Σωτήρης Δήμος- χωρίζονται από μόλις 5 βαθμούς στην κορυφή του πρωταθλήματος, καθώς και οι τρεις ανανεώνουν το ραντεβού τους αυτό το Σαββατοκύριακο στο αεροδρόμιο του Πύργου.

Το πρόγραμμα του αγώνα, που διοργανώνεται από τα Σωματεία ΦΙΜΑ και Art of Speed, ξεκινά το πρωί του Σαββάτου 7/07 με τον τεχνικό και διοικητικό έλεγχο. Τα ελεύθερα περάσματα θα ξεκινήσουν στις 12:30 και θα διαρκέσουν ως τις 17:00, και μισή ώρα αργότερα θα ξεκινήσουν τα βαθμολογημένα. Την Κυριακή 8/07 αντίστοιχα τα ελεύθερα περάσματα θα διαρκέσουν από τις 11:30 ως τις 14:00, και στις 15:00 θα ξεκινήσει ο αγώνας.