Φθινοπωρινό Ράλι 2023 στη…σκόνη του Ράλι Ακρόπολις

Κοινοποίησε το άρθρο

Οι Ιωάννης Παπαδημητρίου-Μανώλης Μακρινός κυριάρχησαν στο myKTEO 10ο Φθινοπωρινό Ράλι που διεξήχθη στην Ιτέα.

 

Ο αγώνας ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου με την εκκίνηση στην κεντρική προβλήτα της Ιτέας, ενώ την Κυριακή, 30 πληρώματα αγωνίστηκαν σε πέντε ακροπολικές ειδικές διαδρομές. 

Ο δύο φορές πρωταθλητής Ελλάδας, το 1999 και το 2020, Ιωάννης Παπαδημητρίου έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο στο τιμόνι του Skoda Fabia Rally2 Evo τη φετινή χρονιά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι Χώματος. Με τον επίσης επίσης δύο φορές Πρωταθλητή Ελλάδας, Μανώλη Μακρινό στο δεξί μπάκετ, πέτυχαν τον ταχύτερο χρόνο σε όλες τις διαδρομές, χωρίς να απειληθούν από τους κύριους αντιπάλους τους.

Οι Γιώργος Κεχαγιάς-Χρήστος Κουζιώνης τερμάτισαν δεύτεροι, μην καταφέρνοντας να πιέσουν όσο θα ήθελαν τους νικητές, καθώς από την αρχή αντιμετώπισαν ηλεκτρικό πρόβλημα με τον κινητήρα του Skoda Fabia Rally2 Evo.


Στην τρίτη θέση τερμάτισαν οι Πάνος Κύρκος-Γιώργος Πολυζώης, οι οποίοι κέρδισαν και την Ομάδα Ν. Το πλήρωμα του Mitsubishi Lancer Evo IX αν και απειλήθηκε από τους Θέμη Χαλκιά-Νίκου Κομνό στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή, ανέβασε ρυθμό στη συνέχεια. «Καρδιοχτύπησε» πάντως στην τελευταία διαδρομή, καθώς οδήγησε με σπασμένο ψαλίδι σχεδόν από την αρχή της Power Stage.


Τέταρτοι γενικής και πρώτοι δικίνητοι τερμάτισαν οι Πασχάλης Χατζημάρκος-Μάριος Τσαούσογλου, μια νίκη η οποία τους έστεψε αυτόματα πρωταθλητές στην κατηγορία F2. Με το Peugeot 208 Rally4 στα χέρια τους, οι νικητές κινήθηκαν στο όριο και είχαν ωραία μονομαχία με τους έτερους διεκδικητές του τίτλου, Επαμεινώνδα Καρανικόλα-Γιώργο Κακαβά (Ford Fiesta Rally4). Όλα αυτά μέχρι οι τελευταίοι να εγκαταλείψουν από έξοδο στις «Καρούτες 2» και ενώ προσπαθούσαν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση.


Στην πρώτη τους επαφή με το Opel Corsa Rally4, οι Γιώργος Αμούτζας-Γιώργος Ηλιόπουλος κινήθηκαν εντυπωσιακά, τερματίζοντας δεύτεροι στα δικίνητα και πέμπτοι γενικής. Ο 26χρονος οδηγός, άφησε για λίγο το «Σασμό» στον οποίο πρωταγωνιστεί αφού είναι ηθοποιός, αποδεικνύοντας πως έχει μέλλον και στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Παρά τη μικρή του εμπειρία στο χώρο των ράλι και μόλις στη δεύτερή του επαφή με το Ford Fiesta Rally3, ο Γιώργος Δελαπόρτας, τερμάτισε στην έκτη θέση με συνοδηγό τον Βαγγέλη Παναρίτη.


Έβδομοι γενικής και δεύτεροι στην Ομάδα Ν τερμάτισαν οι Στέφανος Θεοχαρόπουλος-Γιώργος Κότσαλης με Mitsubishi Lancer Evo IX, κάνοντας έναν απροβλημάτιστο αγώνα, αφήνοντας πιο πίσω τους Πάνο Ισμαήλο-Κωνσταντίνο Σούκουλη (Mitsubishi Lancer Evo IX), οι οποίοι έχασαν πολύτιμο χρόνο στη δεύτερη ειδική διαδρομή, καθώς σταμάτησαν να αλλάξουν λάστιχο.


Στην ένατη θέση ολοκλήρωσαν τον αγώνα οι Νίκος Ντάβαρης-Μιχάλης Φράγκου (Mitsubishi Lancer Evo IX). Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι νικητές της κατηγορίας C4, Κωνσταντίνος Μυλωνάς-Νίκος Παραπέρας, ανεβαίνοντας παράλληλα στο τρίτο σκαλί του βάθρου στη δικίνητη κατηγορία. Με κατάλληλη στρατηγική, το πλήρωμα του Toyota Corolla απέδειξε για άλλον έναν αγώνα την ταχύτητά του, με τον τίτλο στη C4 να πηγαίνει στους δεύτερους στο Φθινοπωρινό Ράλι, Γιάννη Γιώτη-Χρήστο Φαρμάκη (Hyundai Accent) που ταλαιπωρήθηκαν από δύο κλαταρισμένα ελαστικά.

Στη C6, οι Δημήτρης Σταυρόπουλος-Δημήτρης Πανούτσος έκλεισαν τη χρονιά έτσι όπως ακριβώς την ξεκίνησαν, με νίκη. Ο οδηγός του Toyota Yaris από τον Πύργο, με αυτή του την επιτυχία, κατέκτησε τον τίτλο στην κατηγορία, μόλις στην τρίτη του χρονιά εμπλοκής με το χώρο των αγώνων. Οι κύριοι αντίπαλοί τους, Ηλίας και Νίκος Μανούσκος (Toyota Yaris) είδαν τις ελπίδες τους για νίκη και τίτλο στην κατηγορία να εξανεμίζονται, όταν ένα σπασμένο ημιαξόνιο τους έθεσε από νωρίς εκτός αγώνα.

Παρά τη δεύτερη θέση στη C6, οι Νίκος Σωτηρόπουλος-Βαγγέλης Μούκας δεν το ευχαριστήθηκαν ιδιαίτερα, καθώς αντιμετώπισαν αρκετά μηχανικά προβλήματα με το Nissan Micra K11 καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Το βάθρο της κατηγορίας συμπλήρωσαν οι Φάνης Ραχούτης-Ανδρέας Γρηγορόπουλος με Toyota Starlet EP81.

Όσον αφορά τις εγκαταλείψεις, ένα πρόβλημα έπειτα από τις δύο πρώτες ειδικές διαδρομές, στέρησε τη δυνατότητα στους Θέμη Χαλκιά-Νίκο Κομνό να παλέψουν για μια θέση στο βάθρο με το Renault Clio Rally3. Μόλις στο δεύτερό του αγώνα ως οδηγός, ο 24χρονος Νίκος Βιγκόπουλος με τον Νίκο Ζακχαίο στο δεξί μπάκετ του Ford Fiesta R2T εγκατέλειψε από κλατάρισμα.

Δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους και οι Μανώλης Παναγιωτόπουλος-Μάνος Αχτίδας (Toyota Yaris), καθώς ένα σπασμένο ψαλίδι στην τελευταία ειδική τους στέρησε τη δυνατότητα του τερματισμού κι ενώ βρίσκονταν στην τρίτη θέση της C6.
Από μηχανικό πρόβλημα εγκατέλειψαν οι Θεόδωρος Καλαμαράς-Δημήτρης Λαμπράκης με Peugeot 206.

Εδώ μπορείτε να δείτε τα Τελικά Αποτελέσματα του 10ου Φθινοπωρινού Ράλι.

 

Οι των νικητές κατηγοριών

C1: Ιωάννης Παπαδημητρίου-Μανώλης Μακρινός – Skoda Fabia Rally2 Evo
C2: Πάνος Κύρκος- Γιώργος Πολυζώης – Mitsubishi Lancer Evo IX
C3: Πασχάλης Χατζημάρκος – Μάριος Τσαούσογλου – Peugeot 208 Rally4
C4: Κωνσταντίνος Μυλωνάς – Νίκος Παραπέρας – Toyota Corolla
C5: Παναγιώτης Ανδρικόπουλος – Φίλιππος Ανδρικόπουλος – Peugeot 206
C6: Δημήτρης Σταυρόπουλος – Δημήτρης Πανούτσος – Toyota Yaris

Οργανωτής ήταν το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ), ενώ ονομαστικός χορηγός ήταν το myKTEO. Τον αγώνα στήριξαν η Seajets, η Clevermedia και η Peugeot Γκάλλο Α.Ε., ενώ στο πλευρό των οργανωτών στάθηκαν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Δελφών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

FERRARI 12 Cilindri : Αεροπορία εδάφους -Τιμή (video)

Η FERRARI 12 Cilindri είναι ένα μοντέλο που μας δείχνει ότι η εξέλιξη της αυτοκινητοβιομηχανίας μπορεί να γίνεται χωρίς να ξεφεύγει από το αρχικό...

Νέα CUPRA Leon και Formentor : Σχεδιαστικό άλμα

Η CUPRA παρουσίασε τα ανανεωμένα Formentor και Leon, τα οποία έχουν επανασχεδιαστεί και βελτιωθεί με σκοπό να συνεχίσουν την επιτυχημένη πορεία των προκατόχων τους     Η...

HYUNDAI Bayon 2024 : «Έξυπνος» εκσυγχρονισμός – Τιμές

Νέα εμφάνιση, έξυπνα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας και ασφάλειας, αλλά και ανανεωμένο εσωτερικό με σύγχρονες τεχνολογίες διαθέτει πλέον το HYUNDAI Bayon     To HYUNDAI Bayon είναι ένα από...

MG EXE 181 με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο (video)

  Το ηλεκτρικό πρωτότυπο hypercar EXE181 της MG Motor, συνδέει το ένδοξο παρελθόν με το μέλλον της μάρκας, έχοντας ως κύριο στόχο να σπάσει τα...

NISSAN Concepts : Το μέλλον ξεκινά από την Κίνα (video)

Πρωτότυπα μοντέλα για όλες τις διαθέσεις, που θα καλύπτουν τις μελλοντικές ανάγκες κινητικότητας παρουσίασε η NISSAN στην Κίνα       Δεν υπάρχει πλέον εταιρεία που να προγραμματίζει...

VIDEO : Χαλαρωτικό οδοιπορικό στη Μαγιόρκα με Mustang Mach-E

  Καθίστε αναπαυτικά και χαλαρώστε, ταξιδεύοντας στην πανέμορφη Μαγιόρκα «οδηγώντας» μια αθόρυβη Mustang Mach-E     Το Ford Scenic Project, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον καταξιωμένο Βρετανό...

DFSK: Νέα μάρκα στην Ελλάδα – Ποια μοντέλα έρχονται (video)

  Η DFSK, μια εταιρεία τα μοντέλα της οποίας κυκλοφορούν σε περισσότερες από 70 χώρες, εισάγεται πλέον επίσημα και στην Ελλάδα, από τον όμιλο εταιρειών...

Πρωτομαγιά : Πως θα κυκλοφορήσουν τα Μ.Μ.Μ.

Διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τη Μ. Τετάρτη. Γιατί στην απεργία της ΓΣΕΕ, ανήμερα της Πρωτομαγιάς, θα συμμετάσχουν και τα σωματεία των...