Φουλ επίθεση της Nissan, σε Long Beach και Paul Ricard

Κοινοποίησε το άρθρο

Με δύο εντυπωσιακά  πρωτότυπα και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού αυτήν την εβδομάδα, σε δύο συναρπαστικές διαδρομές, η Nissan θα δώσει το παρών αφενός στη διάσημη διαδρομή του Long Beach στην Καλιφόρνια, αλλά και αφετέρου στο Circuit Paul Ricard, στο Le Castellet της Γαλλίας.

Διάβασε εδώ:

Στα ενδότερα της Nissan / NISMO που ετοιμάζει εκπλήξεις

Με νωπή ακόμα  τη νίκη του στο Sebring, το αγωνιστικό αυτοκίνητο της Nissan με την  ομάδα της ESM κατευθύνεται στο Long Beach,  για να ανταγωνιστεί στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος IMSA WeatherTech Sport Car. Στη συγκεκριμένη διαδρομή του Long Beach τα λάθη δεν “συγχωρούνται”, καθώς πρόκειται για έναν στενό δρόμο μήκους 3,17 χιλιομέτρων,  πλαισιωμένο από τσιμεντένια τοιχώματα.

Στο Circuit Paul Ricard της Γαλλίας, οι ομάδες των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων των Le Mans Series και Michelin Le Mans Cup θα κληθούν να αντιμετωπίσουν πολυποίκιλες προκλήσεις, με τα πρωτότυπα LMP3 που εφοδιάζονται με κινητήρες της Nissan. Σε αντίθεση με το Long Beach, η διαδρομή του Paul Ricard είναι κάτι περισσότερο από μια κούρσα ασφάλτου, καθώς φημίζεται για τις κλειστές, απότομες στροφές της.

Η ομάδα της ESM θα προσπαθήσει να επαναλάβει την επιτυχία της στο Sebring, εκεί από όπου πήρε τη νίκη με τους Johannes van Overbeek, Pipo Derani και Nico Lapierre.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, συνολικά 42 αυτοκίνητα LMP3 που κινούνται με μοτέρ της Nissan, θα προσφέρουν συναρπαστική δράση στο Circuit Paul Ricard, εκ των οποίων τα 20 για το Ευρωπαϊκό Le Mans και τα 22 για το  Michelin Le Mans Cup.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Michelin Le Mans Cup, για πρώτη φορά, θα συμμετέχει  ο πρώην νικητής του GT Academy Ricardo Sanchez, οδηγώντας ένα αγωνιστικό Ligier της SPV Racing με κινητήρα Nissan.