10 νέοι οδηγοί στην F1;

Κοινοποίησε το άρθρο

Ένα ολόκληρο διήμερο είχαν στην διάθεσή τους να εντυπωσιάσουν, να πείσουν πως έχουν τα προσόντα να γίνουν εργοστασιακοί οδηγοί. Έτσι ενώ η Pirelli δοκίμαζε τα ελαστικά για το 2017 διάφορες ομάδες δοκίμαζαν οδηγούς. Ποιοι είναι όμως αυτοί οι 10 πιθανοί μελλοντικοί σταρ;

Jordan King (22)

Είναι γιος του Justin King ο οποίος επενδύει χοντρά στην ομάδα Manor. Αν λοιπόν συνεχίσει τις νίκες στους αγώνες GP2 όπου συμμετέχει δεν είναι διόλου απίθανο να γίνει ο 22χρονος Jordan  ομόσταυλος του Pascal Wehrlein.

Sergey Sirotkin (20)

Ο νεαρός Ρώσος, υπήρξε πρωταθλητής το 2011 στην Formula Abarth, έγινε οδηγός εξέλιξης στην Sauber και αγωνίζεται με όχι και τόσο μεγάλη επιτυχία στους αγώνες GP2 με την ομάδα Rapax. Ως οδηγός εξέλιξης της Renault Sport F1, δοκιμάστηκε στα δοκιμαστικά του Σαββάτου. Γενικά δεν θεωρείται από τα πιο δυνατά ονόματα έχει όμως στενούς δεσμούς με Ρώσους επενδυτές.

sergey

Santino Ferrucci (18)

Ο πιο ταλαντούχος αυτήν την στιγμή οδηγός από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού ακούσει στο όνομα Santino και είναι το προστατευόμενο παιδί της ομάδας Haas με την οποία αποκόμησε τους πρώτους βαθμούς στον αγώνα GP3 στο Silverstone.

santino

Stoffel Vandoorne (24)

Ο πρωταθλητής GP2 έχει αποδείξει πως μπορεί να πιλοτάρει μια F1 όταν χρειάστηκε να αντικαταστήσει τον Fernando Alonso στο Bahrain τερματίζοντας μάλιστα την Mc Laren – Honda στην 10η θέση. Ο Βέλγος θεωρείται ακατέργαστο διαμάντι και αν η Honda δεν τον οικειοποιηθεί στην γωνία περιμένει η Renault.

stofel

Sergio Sette Camara (18)

Έρχεται από την χώρα των πρωταθλητών, από την χώρα του Emerson Fittipaldi, Nelson Piquet και του Ayrton Senna. Ο νεαρός Βραζιλιάνος έκανε το δοκιμαστικό ντεμπούτο του με την Toro Rosso στο Silverstone δείχνοντας πως έχει προοπτικές. Οι ικανότητές του έχουν αναγνωρισθεί στους αγώνες GP3 όπου συλλέγει συνεχώς πολύτιμους βαθμούς.

sergio

Nikita Mazepin (17)

Είναι ο ένας από τους δύο πάμπλουτους οδηγούς δοκιμών της Force India, ίσως ο πιο ταλαντούχος αλλά σε γενικές γραμμές λίγα υποσχόμενος. Το μαρτυρά η 20η θέση στην F3 αλλά και το ιδιαίτερο ταπεραμέντο του που τον κάνει να μπλέκει σε φασαρίες, όπως για παράδειγμα στην Βουδαπέστη όπου όρμησε και πιάστηκε στα χέρια με τον αντίπαλο συναθλητή του Callum.    

nikita

Alex Lynn (22)

Σε λιμνάζοντα νερά πλέει ο οδηγός δοκιμών της Williams καθώς δεν μπορεί να ξεκολλήσει από την 9η θέση στην GP2 όπου αγωνίζεται με την DAMS. Φήμες τον θέλουν τον Οκτώβριο στην Jaguar Formula E, όπου η ομάδα διαχείρισης είναι η Williams.

alex

Pierre Gasly (20)

Θα έπρεπε να έχει έρθει ήδη η σειρά του πολλά υποσχόμενου και προερχόμενου από την Red Bull Junior, οι επιδόσεις του όμως τον τελευταίο καιρό δεν ήταν οι αναμενόμενες με εξαίρεση την νίκη του στον αγώνα GP2 στο Silverstone. Οπότε σε αναμονή…

pierre

Charles Leclerc (18)

Ίσως το όνομα που θα ακουστεί περισσότερο από κάθε άλλο στο σύντομο μέλλον. Ο εκ του Μονακό προερχόμενος οδηγεί βαθμολογικά την GP3, είχε μια δυνατή χρονιά ως πρωτάρης το 2015 στην F3 και βρίσκεται ήδη στα «τσικό» της Ferrari. Αν συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό είναι πολύ πιθανό να τον δούμε, με μια ενδιάμεση στάση το 2017 στην Hass, να φιγουράρει ανάμεσα στους πρωταγωνιστές.

charles

Esteban Ocon (19)

Ο συνεχιστής του Pascal Wehrlein στους αγώνες DTM ήταν ο πιο γρήγορος από τους νέους στο Silverstone οδηγώντας για την Mercedes αλλά και την Renault. Ο Frederic Vasseur (Teamchef) δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον νεαρό Γάλλο, οπότε οι πιθανότητες να τον δούμε το 2017 στην F1 είναι αρκετά μεγάλες.

esteban