4ος Γύρος Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift – Λαγός και Ράπτης νικητές στην Χίο!

Κοινοποίησε το άρθρο

Στις 3 – 4 Οκτωβρίου, στην ηλιόλουστη πόλη της Χίου, διεξήχθη ο 4ος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift και φιλικός αγώνας ατομικής χρονομέτρησης (GP). Οι οδηγοί που βρέθηκαν στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο των Ολύμπων, με τα μοναδικά περάσματα τους έδωσαν μια μοναδική “παράσταση”!

 

Με την αγωνιστική δράση να περιλαμβάνει τα ελεύθερα περάσματα των κατηγοριών Street Legal, Pro, καθώς και της ατομικής χρονομέτρησης το Σάββατο, οι συμμετέχοντες προσπάθησαν να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα για τον κυρίως αγώνα της Κυριακής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

MINI Aceman : Ηλεκτρικό crossover πόλης (video)

Το Aceman είναι ένα ηλεκτρικό πενταθέσιο MINI, ιδανικό για τις αστικές μετακινήσεις διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία και τη λειτουργικότητα ενός Crossover       Η MINI επιστρέφει στη...

MITSUBISHI “Diamond Bonus Deals” με όφελος πάνω από 4.000 ευρώ

Το νέο προωθητικό πρόγραμμα "Diamond Bonus Deals" της MITSUBISHI Motors προσφέρει σημαντικά προνόμια για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν τα νέα μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας     Τα...

Ένας 12χρονος Έλληνας στο Karting Academy Trophy 2024

  Από τα θρανία στις πίστες θα βρεθεί ο Νικόλας Καραγιάννης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στο FIA Karting Academy Trophy 2024. Έναν θεσμό...

Με τις καιρικές συνθήκες να παραπέμπουν σε καλοκαιρινούς μήνες, και την πίστα του Στρατιωτικού Αεροδρομίου των Ολύμπων στην Χίο, να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, η αγωνιστική δράση της Κυριακής ξεκίνησε με την κατηγορία Street Legal και τις “μάχες” των μονών περασμάτων.

Νικητής της Street Legal, ήταν ο Παναγιώτης Ράπτης Nissan 200SX, ο οποίος κατάφερε να ξεπεράσει όλους τους αντιπάλους του στον δρόμο για τον μεγάλο τελικό, όπου βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Δημήτριο Σακουλά BMW E30, που ήταν και η μεγάλη έκπληξη του αγώνα.

Στον μεγάλο τελικό η εμπειρία και η ανωτερότητα του Ράπτη, χάρισαν στον οδηγό από το Καρπενήσι μια μεγάλη νίκη και πολλά χαμόγελα στην ομάδα του. Στην δεύτερη θέση ο οδηγός από την Χίο, Δημήτρης Σακουλάς BMW E30, με τρομερά περάσματα σε όλη την διάρκεια του αγώνα σημείωσε το πολύ σπουδαίο αποτέλεσμα.

Το βάθρο στην κατηγορία συμπλήρωσε ακόμη ένας οδηγός από το Καρπενήσι, ο Αθανάσιος Παχής BMW E36, ο οποίος με την μαχητικότητα που τον διακρίνει, κατάφερε να βρεθεί για πρώτη του φορά στις τρεις πρώτες θέσεις στην κατηγορία Street Legal.

Την σκυτάλη στον αγώνα πήρε η κατηγορία Pro των διπλών περασμάτων. Για ακόμη έναν αγώνα ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Γεώργιος Λαγός BMW E36, ο οποίος κατέκτησε την νίκη και έκανε ακόμη ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.

O Λαγός, επικράτησε του Γεώργιου Παπαγεωργίου BMW E36, με τον τελευταίο να αντιμετωπίζει μηχανικό πρόβλημα μη μπορώντας να αγωνισθεί στον μεγάλο τελικό. Ο Παπαγεωργίου, άφησε πίσω του, τον πολύ επιθετικό και θεαματικό και τις δύο ημέρες Ηρακλή Λεοντή Nissan 200SX, με τους δύο, να συμπληρώνουν το βάθρο της κατηγορίας.

Εκτός από τις έντονες μάχες στις δύο κατηγορίες, είχαμε και τον φιλικό αγώνα ατομικής χρονομέτρησης GP. Οι αγωνιζόμενοι από την Χίο και την Μυτιλήνη, σημείωσαν αξιόλογους χρόνους, δίνοντας μια ευχάριστη “νότα” στον πολύ όμορφο αγώνα!

Ταχύτερος όλων, ο Νικόλαος Καρατζάς Mitsubishi EVO IX, με δεύτερο τον Δούκα Κουλανδρή Citroen Saxo VTS. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Αθανάσιος Γιακουμής Toyota Celica GT4.