51ο Rally ΔΕΘ – Διαδρομή, Αποστάσεις, Χρόνοι

Κοινοποίησε το άρθρο

Μετά την ολοκλήρωση του σχεδιασμού του 51ου Rally ΔΕΘ και τις τελικές πινελιές στο Roadbook ήρθε η ώρα να παρουσιαστεί και επίσημα ο αγώνας. Ο αγώνας μετράει συνολικά 263,65χλμ με 5 ειδικές εκ των οποίων η μία πλήρως επαναλαμβανόμενη και συνολικά 63,35χλμ.

Το πρώτο αγωνιστικό θα περάσει το ΣΕΧ 0 (Νότια Πύλη ΔΕΘ) την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 08:30 με κατεύθυνση τα χωριά Λιβάδι –  Πετροκέρασα. Πριν την είσοδο του χωριού Λιβάδι θα στρίψουν δεξιά και σε περίπου 3 χιλιόμετρα θα συναντήσουν την πρώτη ειδική των 6,27 χλμ που αποτελεί κομμάτι της ειδικής Πετροκέρασα του 48ου Rally ΔΕΘ και της μεγάλης ειδικής Λιβάδι – Πετροκέρασα που υπήρχε στην 49η και 50η έκδοση του αγώνα.

Συνεχίζοντας μετά τον τερματισμό τα αγωνιστικά θα ακολουθήσουν την κλασσική διαδρομή η οποία και θα τους βγάλει στο χωριό Παλαιόχωρα όπου θα στρίψουν δεξιά στην ταβέρνα “Το Τζάκι” για να κατευθυνθούν προς την αφετερία της ειδικής Παλαιόχωρα των 20,46χλμ. Η συγκεκριμένη ειδική είναι η πιο κλασσική του αγώνα που το πρώτο της κομμάτι υπάρχει σχεδόν σε όλους τους αγώνες. Η αφετηρία έχει μετακινηθεί περίπου 1χλμ από το παλιό σημείο και μετά την αλλαγή πορείας στα πανεπιστήμια οι οδηγοί θα κατευθυνθούν προς τα λατομεία του Παλαιοκάστρου όπου και θα τερματήσουν.

Τα αγωνιστικά βάζουν ξανά πορεία επιστροφής προς την πόλη όπου και πλησιάζοντας στην διασταύρωση για την Ιερά Μονή της Αγίας Αναστασίας θα κάνουν δεξιά από την πύλη και μετά αριστερά όπου και θα βρουν το Service Park στην παλιά παρακαμπτήρια οδό της Εθνικής.

Μετά την 30′ λέπτη ανασυγκρότηση και το καθιερωμένο Service ο αγώνας συνεχίζεται με την 3η ειδική Γαλάτιστα – Πετροκέρασα. Προκείται για ειδική που αποτελείται από 2 μέρη και συνολικό μήκος 9,81χλμ. Στο πρώτο μέρος πρόκειται για έναν νεοασφαλτοστρωμένο ανηφορικό δρόμο μήκους 3χλμ ο οποίος συναντάει με δεξιά αλλαγή πορείας το 2ο της μέρος το οποίο πρόκειται για την ειδική της πρώτης μέρας. Με τον τερματισμό της 3ης ειδικής συνεχίζουμε για την 4η ειδική η οποία είναι επανάληψη της 2ης ειδικής της ημέρας. Μετά από μία δεύτερη επίσκεψη στο Service Park ακολουθεί η τελευταία (5η) ειδική διαδρομή μήκους 6,35χλμ το πρώτο κομμάτι της οποίας είναι το πρώτο κομμάτι της 3ης ειδικής και τα υπόλοιπα χλμ είναι τα πρώτα χιλιόμετρα της ειδικής Πετροκέρασα με ανάποδη φορά (προς το χωριό Λιβάδι).

Μετά το τέλος της ειδικής τα αγωνιστικά θα κατευθυνθούν προς την Νότια Πύλη της ΔΕΘ όπου και το πρώτο αγωνιστικό αναμένεται να ανέβει την ράμπα στις 16:49 το απόγευμα.