Abarth 595 “OT”: ένα νέο αυτοκίνητο με δύο προσωπικότητες

Κοινοποίησε το άρθρο

Για την Abarth, τα γράμματα «Ο.Τ.» σημαίνουν “Omologata Turismo”, που σε ελεύθερη απόδοση μεταφράζεται ως “Αναγνωρισμένο Αυτοκίνητο Τουρισμού”.

Από το 1965 τα δύο αυτά γράμματα έχουν συνδεθεί με την επιτυχημένη σειρά αγωνιστικών αυτοκινήτων και σπορ κουπέ, που έγιναν γνωστά μέσα από διεθνείς αγωνιστικές πίστες και αγώνες. Το ακρωνύμιο δημιουργήθηκε από τον Karl Abarth για να επιβεβαιώσει το δεσμό μεταξύ των αγωνιστικών αυτοκινήτων και των ομολόγων τους, τα αυτοκίνητα παραγωγής, από τα οποία έχουν προέλθει τα περισσότερα μέρη τους.

Σήμερα, τα γράμματα αυτά επιστρέφουν στο νέο Abarth 595 ΟΤ. Το αυτοκίνητο έχει τροποποιηθεί από τους μηχανικούς της Abarth Racing Team, ώστε να συμμορφωθεί με τους κανόνες του νέου Ιταλικού Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού, το οποίο θα ξεκινήσει στις 22 Μαΐου στην πίστα αγώνων της Monza. Το πρωτάθλημα θα περιλαμβάνει επτά γύρους συνολικά: μετά τη Monza η αγωνιστική δράση θα μεταφερθεί στο Misano Adriatico (12 Ιουνίου), στο Magione (3 Ιουλίου), στο Mugello (17 Ιουλίου), στη Vallelunga (4 Σεπτεμβρίου), στην Imola (25 Σεπτεμβρίου) και στην Adria (9 Οκτωβρίου).

Εξελιγμένο αποκλειστικά για τους αγώνες, το Abarth 595 ΟΤ θα αγωνιστεί στην κατηγορία TCS (Turismo di Serie – Βασική κατηγορία Τουρισμού), στην οποία συμμετέχουν αυτοκίνητα με turbo κινητήρες έως 1,400cc και επίσης, θα αντικαταστήσει το Abarth 500 Assetto Corse στο Abarth Selenia Trophy 2016. Ωστόσο, το Abarth 500 Assetto Corse μπορεί εύκολα να αναβαθμιστεί σε 595 ΟΤ με την τοποθέτηση αεροδυναμικών στοιχείων, ώστε να πληροί τους κανόνες του Ιιταλικού Πρωταθλήματος Τουρισμού. Η αποκλειστική υπηρεσία για τη μετατροπή του 500 Assetto Corse σε 595 OT προσφέρεται από τα συνεργεία της Abarth Racing Team.

Από τεχνική άποψη, το νέο Abarth 595 OT είναι ένα άκρως ανταγωνιστικό αυτοκίνητο. Διαθέτει τον νέο 1.4 T-Jet κινητήρα 190HP σε συνδυασμό με εξατάχυτο κιβώτιο, νέες αναρτήσεις και αποστάτες τροχών που δίνουν μεγαλύτερο πλάτος στο εμπρός και πίσω μετατρόχιο. Διαθέσιμο θα είναι επίσης και ένα kit “Performance’’, που αποτελείται από αγωνιστική εξάτμιση και πλευστά δισκόφρενα 305 χιλιοστών μπροστά, που κάνει το αυτοκίνητο ακόμα πιο γρήγορο και πιο αποδοτικό.

Με το νέο Abarth 595 ΟΤ, η χαρά και ο ενθουσιασμός της αγωνιστικής οδήγησης θα γίνει γνωστός σε μια ακόμα γενιά οπαδών του. Η Abarth έχει ήδη δώσει τη δυνατότητα σε εκατοντάδες οδηγούς να ζήσουν τον ενθουσιασμό των αγώνων, σύμφωνα με τη φιλοσοφία που εξέφρασε ο ιδρυτής Karl Abarth, ο οποίος ήθελε να προσφέρει ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο που θα μπορούσαν να έχουν όλοι οι λάτρεις των αγώνων. Αυτό το πνεύμα έχει υποστηρίξει και το Abarth Selenia Trophy, που βρίσκεται τώρα στην όγδοη σεζόν του.

Το νέο Abarth 595 ΟΤ θα αγωνίζεται μαζί με το Abarth 695 Assetto Corse Evoluzione που έχει πάρει μέρος στις τρεις τελευταίες σεζόν. Το φετινό αγωνιστικό ημερολόγιο αποτελείται από επτά αγώνες: Monza (1 Μαΐου), Imola (29 Μαΐου), Misano Adriatico (12 Ιουνίου), Magione (3 Ιουλίου), Red Bull Ring (Αυστρία, 24 Ιουλίου), Vallelunga (11 Σεπτεμβρίου) και Mugello (16 Οκτωβρίου).