Dakar 2020: Έχασε τη ζωή του ο 40χρονος Paulo Goncalves

Κοινοποίησε το άρθρο

Το Rally Dakar του 2020 σημαδεύτηκε από το θάνατο του 40χρονου Πορτογάλου αναβάτη, Paulo Goncalves. Ο αναβάτης της Hero είχε μια πτώση στο 246ο χιλιόμετρο της ειδικής και αμέσως φάνηκε πως η κατάσταση ήταν σοβαρή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

NBA: Ο Gilgeous-Alexander με MERCEDES-AMG G 63 (video)

  Ο μπασκετμπολίστας του NBA, Shai Gilgeous-Alexander, αφήνει για λίγο τα παρκέ και μας παρουσιάζει την εντυπωσιακή του AMG G 63     Το "AMG Uncovered" είναι μια...

VIDEO – MINI Vision X : Ψηφιακό όνειρο

Δείτε πως ονειρεύεται το μελλοντικό ΜΙΝΙ ένας νεαρός σχεδιαστής   Οι τεράστιες δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας, που πλέον ενισχύονται και από την τεχνητή νοημοσύνη, έχουν ως...

HONDA- NISSAN : Συμμαχία για την ηλεκτρική απειλή της Κίνας

Μνημόνιο, βάσει του οποίου θα ξεκινήσουν μια μελέτη σκοπιμότητας στρατηγικής συνεργασίας στον τομέα των εξηλεκτρισμένων οχημάτων υπέγραψαν η HONDA και η NISSAN     Η ραγδαία εξάπλωση...

Οι αναβάτες που έφτασαν στο σημείο(ανάμεσα τους οι πρωταγωνιστές Kevin Benavides και Toby Price) σταμάτησαν να τον βοηθήσουν, αλλά αυτό δεν ήταν εφικτό αφού ήταν ήδη αναίσθητος.

Το ελικόπτερο της οργάνωσης μετέφερε τον Goncalves στο νοσοκομείο Layla όπου απλά επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του αφού είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο. Ο Goncalves ήταν από τις πλέον συμπαθείς φιγούρες στο bivouac του Rally Dakar. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση στον αγώνα το 2006 τερματίζοντας στην 25η θέση.

Τερμάτισε 4 φορές μέσα στη 10άδα με καλύτερη του εμφάνιση το 2015 όταν τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον Marc Coma. Το 2015 ήταν η χρονιά που είχε σημειωθεί ο τελευταίος θάνατος στο Rally Dakar, του Michal Hernik.

Ο Goncalves στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής Rcor Country Rallies το 2013. Οδήγησε για τη Honda, τη BMW στην οποία χάρισε και νίκη σε ειδική του Dakar 10 χρόνια μετά την τελευταία της νίκη, επέστρεψε στη Honda και φέτος οδηγούσε για τη Hero.

Οι διοργανωτές του αγώνα αφού συναντήθηκαν με τους αναβάτες μετά το τέλος της 7ης μέρας, ανακοίνωσαν την ακύρωση της διεξαγωγής της 8η ειδικής για τις μοτοσυκλέτες θέλοντας να τιμήσουν τον Goncalves και να δώσουν χρόνο στους αναβάτες ώστε να διαχειριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την απώλεια του φίλου και συναθλητή τους. Μετά τα γεγονότα αυτά. Η νίκη των Kevin Benavides και Carlos Sainz πέρασαν δε δεύτερο πλάνο.