14η Δεξιοτεχνία Δράμας «Σακάρας» – Χρόνο ημέρας ο Τσολακίδης Θεόδωρος

Κοινοποίησε το άρθρο

Θύμιζε παλιές εποχές ο 6ος γύρος του Επάθλου Δεξιοτεχνιών Βορείου Ελλάδος του οποίου την ευθύνη διοργάνωσης είχε ο Ο.Φ.Α.Δ.

GPI 0132

tsolakidis

Η 14η Δεξιοτεχνία Δράμας καταγράφηκε με έντονα γράμματα στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού όχι μόνο διότι ήταν αφιερωμένη στην μνήμη του εκλιπόντα συναθλητή και φίλου του ΟΦΑΔ «Σακάρα», αλλά διότι συγκέντρωσε τις περισσότερες μέχρι στιγμές συμμετοχές για φέτος. Έτσι με 49 πολύ δυνατούς αθλητές και πολύ  κόσμο περιμετρικά του χώρου Ανάπλασης του δήμου Δράμας, ο ΟΦΑΔ διαχειρίστηκε πολύ καλά την αυξημένη σε απαιτήσεις κατάσταση με μελανό σημείο την καθυστερημένη κατά 45 λεπτά έναρξη του αγώνα.

GPI 0451

GPI 0600

Στο δια ταύτα, μετά μια την  επίδειξη του Καρατσομπαλίδη Jr. με δίτροχο motocross και την επίδειξη της διαδρομής του αλυτάρχη ως είθισται, στο κυρίως αγωνιστικό κομμάτι έγινε αυτό που εξηγεί το μεγάλο ενδιαφέρον για τις αθλοπαιδιές. Έντονος ανταγωνισμός, με συνεχής εναλλαγές στις πρώτες θέσεις και με τρεις ή περισσότερους αθλητές να έχουν διαφορές μικρότερες του δευτερολέπτου.

Οι 13 συμμετέχοντες στην κατηγορία Α, δηλαδή αυτοκίνητα με μεταξόνιο μέχρι 2,40 μ. έδωσαν την δική τους μάχη με τον Παπαδόπουλο Απόστολο στο Peugeot 106  από Καβάλα να «κατοχυρώνει» την πρωτιά έναντι του δεύτερου Καραμανώλη Γιάννη με Toyota Starlet από Ξάνθη και τον τρίτο Παραδέλη Βασίλη επίσης με Peugeot106 από Θεσσαλονίκη.

GPI 0236

GPI 0281

Στην κατηγορία Β, δηλαδή αυτοκίνητα με μεταξόνιο από 2,40 μ. έως 2,50 μ. οι τρεις του βάθρου από τους μόλις έξι συμμετέχοντες είναι ο Καρατσομπαλίδης Δημήτρης από Καβάλα με Peugeot 206, ο Οικονομίδης Κώστας από Θεσσαλονίκη με Fiat Punto και ο απών από τους τελευταίους αγώνες Νταρίβας Στέλιος με Fiat Punto GT.

Στην κατηγορία Γ, δηλαδή αυτοκίνητα με μεταξόνιο από 2,50 μ. έγινε αυτό για το οποίο «φημίζονται πλέον οι δεξιοτεχνίες, πάρα πολλές συμμετοχές, συνεχής ανατροπές , πλαγιολισθήσεις, καπνός, μυρωδιά καμένου ελαστικού, δηλαδή όλα αυτά που ξεσηκώνουν τους θεατές. Τελικά τα χρονόμετρα έδειξαν πρώτο στο βάθρο και ταχύτερο ημέρας τον Τσολακίδη Θεόδωρο από Αλεξανδρούπολη με Opel Ascona, δεύτερο τον συντοπίτη του Μαυροκέφαλο Σάββα με Opel Manta και τρίτο τον Δραμινό Σαλονίδη Γιώργο με Opel Ascona.  Στην κατηγορία Γ συμμετείχε και ο γιος του «Σακάρα» Γιώργος Ανθόπουλος με την Manta βαμμένη κίτρινη, στον οποίο η λέσχη έδωσε ένα κάδρο και την καρό σημαία.

GPI 0288

GPI 0187

Ο επόμενος αγώνας του Επάθλου Δεξιοτεχνιών Βορείου Ελλάδος θα γίνει στις 24 Σεπτεμβρίου από την λέσχη  «Χώμα Κιλκίς» 

GPI 0656

GPI 0687

gpimages/Γ. Παπαδόπουλος