Το μέλλον της F1; Η McLaren αποκαλύπτει πρωτότυπο μονοθέσιο (+video)

Κοινοποίησε το άρθρο

Η McLaren έδωσε μια πρώτη γεύση από το πώς θα μπορούσαν να είναι τα μελλοντικά Grand Prix της F1 από πλευράς αυτοκινήτων με την δημοσίευση εικόνων ενός avant-garde πρωτότυπου αυτοκινήτου – του MP4-X.

“Με το φουτουριστικό μονοθέσιο McLaren MP4-Χ, θελήσαμε να κοιτάξουμε προς το μέλλον», δήλωσε ο John Allert, Group Brand Director, της McLaren Technology Group.
“Έχουμε συνδυάσει μια σειρά από βασικά συστατικά της F1 – ταχύτητα, ενθουσιασμό και τις επιδόσεις, με τις μελλοντικές τάσεις του αθλήματος – όπως “κλειστά” πιλοτήρια για την ενίσχυση της ασφάλειας των οδηγών, καθώς και υβριδικές τεχνολογίες ενέργειας.
«Η Φόρμουλα 1 είναι το απόλυτο άθλημα, και το μέλλον που οραματιζόμαστε θα είναι υψηλής τεχνολογίας, υψηλής απόδοσης που ενθουσιάζει τους οπαδούς όσο κανένα άλλο άθλημα.”
Ενώ εντελώς υποθετικά, το εντυπωσιακό μονοθέσιο έχει σχεδιαστεί για να εκμεταλλευτεί τις ήδη γνωστές -μέχρι σήμερα- λύσεις, καθώς και να αξιοποιήσει τις περισσότερες λύσεις αιχμής που υπάρχουν σήμερα στον κόσμο, παρόλα αυτά χρησιμοποιεί και πολλά τεχνολογικά στοιχεία που εξακολουθούν να είναι στα πρώιμα στάδια της σύλληψης.
Για παράδειγμα, το MP4-X έχει σχεδιαστεί για την αξιοποίηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας (όπως η ηλιακή), το πλαίσιο αλλάζει σχήμα για να προσαρμοστεί σε διαφορετικές αεροδυναμικές απαιτήσεις, ενώ και το αυτοκίνητο μπορεί να επικοινωνεί σε περίπτωση βλάβης ή προβλήματος.
Στο κλειστό πιλοτήριο εν τω μεταξύ, η McLaren προβλέπει η οδήγηση να επωφελείται από τις κάμερες που θα τροφοδοτούν τις εικόνες πίσω στα κράνη των οδηγών, δίνοντας τους ουσιαστικά μια άποψη 360 μοιρών του περιβάλλοντος και να τους επιτρέπει να «βλέπουν μέσα από τοίχους» – όπως και τα συστήματα που χρησιμοποιούνται στα σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη .
Επιπλέον, με την επέκταση της τεχνολογίας που έχει αναπτυχθεί από την McLaren Applied Technologies σε συνεργασία με την GSK για τη βελτίωση της κατανόησης και της ποιότητας ζωής στις νευρολογικές ασθένειες όπως ALS, το σύστημα ελέγχου του οχήματος θα μπορούσε να επιτευχθεί με την παρακολούθηση των ηλεκτρικών σημάτων εντός του εγκεφάλου του οδηγού.
Μία ακόμη εργαστηριακή επίδειξη τεχνολογίας ή ένα όραμα για το μέλλον; Μόνο ο χρόνος θα δείξει…

 

{gallery}agwnes/mclaren{/gallery}