Αλεζί: “Αυτό το τεστ ήταν ο καλύτερος τρόπος για να αποχαιρετήσω την Φερράρι”

Κοινοποίησε το άρθρο

O Τζουλιάνο Αλεζί αναμένεται να αποχωρήσει από το πρόγραμμα της Φερράρι και το τεστ που έκανε με την Ιταλική ομάδα μαζί με τους συναδέλφους του στην FDA ήταν σαν αποχαιρετιστήρια κίνηση.

Ο γιος του πρώην οδηγού της Φερράρι Ζαν Αλεζί, Τζουλιάνο έκανε ένα τεστ στην πίστα του Φλοριάνο μαζί με τους Μάρκους Άρμστρονγκ, Ρόμπερτ Σβάρτσμαν και τους συνεργάτες του από την FDA.

Η Φερράρι επιβεβαίωσε ότι ο Αλεζί θα σταματήσει από το πρόγραμμα: “αφού προετοιμάζεται για την επόμενη κίνηση, οπού θα ακολουθήσει ένα σημαντικό πρόγραμμα αγώνων στην Ασία.”

Ο Τζουλιάνο Αλεζί δήλωσε στην ιστοσελίδα της Φερράρι ότι: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Φερράρι και την FDA για αυτήν την φανταστική εμπειρία σήμερα. Το να μπορώ να οδηγήσω το SF71H ήταν απίστευτα συναρπαστικό, καθώς οδηγούσα το μονοθέσιο στην πίστα, με τον πατέρα μου να παρακολουθεί και εγώ να αγωνίζομαι με τον αριθμό που χρησιμοποιούσε και εκείνος.

Σε όρους χειρισμού, το αυτοκίνητο δεν ήταν τόσο δύσκολο να το οδηγήσεις, αλλά με εξέπληξε η δύναμη που έβγαλε και έμοιαζε να μην τελειώνει. Η αμεσότητα και η αποτελεσματικότητα των φρένων ήταν επίσης πολύ εντυπωσιακή. Αυτό το τεστ ήταν ο καλύτερος τρόπος για να αποχαιρετήσω την Φερράρι. Τώρα, νέα περιπέτεια με περιμένει στην Ασία και ανυπομονώ να ξεκινήσω”.

Ο Ζαν Αλεζί ανέφερε ότι: “Είμαι ευγνώμων στην Φερράρι που έδωσε στον γιο μου, Τζουλιάνο την ευκαιρία να οδηγήσει αυτό το αυτοκίνητο. Είναι η πιο σημαντική ημέρα στην ζωή κάθε οδηγού. Τους ευχαριστούμε όλους και φόρτσα Φερράρι”.

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης