Αλόνσο: “Πιο μπροστά από όλους η Μερσέντες, δουλειά μας να παλεύουμε τουλάχιστον για μια θέση στην δεκάδα”

Κοινοποίησε το άρθρο

Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, Φερνάντο Αλόνσο επιστρέφει στο άθλημα και υπογραμμίζει σε συνέντευξη του στο επίσημο περιοδικό του θεσμού ότι η δουλειά του είναι να αγωνίζεται τουλάχιστον για τις πρώτες δέκα θέσεις.

Ο Αλόνσο πέρασε μια περιπέτεια γιατί χτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο, αλλά το ξεπέρασε και αναμένεται να είναι fit για τα τεστ της  pre-season.

Ο Ισπανός οδηγός δήλωσε ότι: “Δεν ξεκίνησα να σκέφτομαι για αυτό ακόμη-νομίζω είναι ακόμη πολύ νωρίς με τους προγραμματισμούς. Ίσως μετά τα τεστ του χειμώνα να είσαι σε θέση να σκεφτείς ή να ονειρευτείς σχετικά με τον πρώτο σου αγώνα και που μπορείς να είσαι. Τώρα, δεν έχω καμία σκέψη σχετικά με αυτό”.

 

Ο Αλόνσο συνέχισε λέγοντας ότι: “Ρεαλιστικά, πρέπει τα πόδια μας να πατάνε στο πάτωμα, γνωρίζοντας αν και θα γίνουν κάποιες αλλαγές φέτος, δεν θα είναι δραματικές, οπότε η απόδοση δεν θα είναι διαφορετική σε σχέση με την περσινή χρονιά. Θεωρώ ότι η Μερσέντες θα είναι πιο μπροστά από όλους, μετά θα βρίσκεται η Ρεντ Μπουλ και έπειτα θα υπάρχει μια μεγάλη μάχη ανάμεσα σε κάποιες ομάδες. Η Alpine θα είναι σε αυτό το γκρουπ των ομάδων και θα είναι πολύ ενδιαφέρον, το ποιος θα υιοθετήσει καλύτερα τους νέους κανονισμούς. Θεωρώ ότι θα είναι πολύ δύσκολη μάχη, οπότε μπορεί να παλεύουμε πολύ εύκολα για την έκτη ή έβδομη θέση του grid ή ακόμη και για την 15η. Η δουλειά μας είναι να παλεύουμε τουλάχιστον για την πρώτη δεκάδα”.

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης