Αποσύρεται από τη Formula 1 ο Φερνάντο Αλόνσο!

Κοινοποίησε το άρθρο

Η ώρα να εγκαταλείψει την ενεργώ δράση της Formula 1 έφτασε για τον Φερνάντο Αλόνσο, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Ισπανός «πιλότος» και επιβεβαίωσε η ομάδα του η Mclaren.

«Μετά από 17 υπέροχα χρόνια σ’ αυτό το εκπληκτικό άθλημα, ήρθε η ώρα να κάνω αλλαγές και να προχωρήσω παρακάτω», ήταν τα λόγια του δύο φορές πρωταθλητή της F1 ο οποίος μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν θα σταματήσει να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι μονοθεσίου της F1.

Ο Αλόνσο παρά τα 37 του χρόνια είναι ακόμη από τους καλύτερους οδηγούς στο Πρωτάθλημα και μάλιστα το όνομα του συγκαταλεγόταν στους υποψήφιους για να αντικαταστήσουν τον Αυστραλό Ντάνι Ρικιάρντο στη Red Bull.

Ο Αλόνσο δεν ήταν ξεκάθαρος για το τι έχει επιλέξει να κάνει στο μέλλον, λέγοντας συγκεκριμένα: «Για να δούμε τι θα φέρει το μέλλον, νέες προκλήσεις με περιμένουν! Ζω μία από τις πιο όμορφες περιόδους της ζωής μου. Μένουν μερικά Grand Prix ακόμα για να λήξει η σέζον και θα τρέξω με μεγαλύτερη αφοσίωση απ’ ότι στο παρελθόν».

Η Mclaren ευχαρίστησε τον Ισπανό οδηγό για όσα πρόσφερε αλλά και ο Αλόνσο από τη μεριά του τους ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν αλλά και τη συνεργασία τους.

Ο Φερνάντο Αλόνσο κατέκτησε τον τίτλο του Πρωταθλητή της F1 το 2005 και το 2006 οδηγώντας Renault, ενώ έχει υπάρξει οδηγός και για τη Φεράρι. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων στο στο χώρο της F1 τόσο για τις οδηγικές του ικανότητες όσο και για την προσωπικότητα του και τον χαρακτήρα του.