Βασέρ: “Πρέπει να ηγηθεί της ομάδας ο Τζιοβινάτσι”

Κοινοποίησε το άρθρο

Το “αφεντικό” της Άλφα Ρομέο στην F1, Φρέντερικ Βασέρ ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις του ότι παρατηρεί πως ο Αντόνιο Τζιοβινάτσι είναι ικανός να ηγηθεί της ομάδας στο μέλλον.

O 27χρονος Ιταλός οδηγός έτρεξε τα προηγούμενα δύο χρόνια με την Άλφα Ρομέο, έχοντας team-mate τον Κίμι Ραικόνεν. Από την σεζόν του 2019, οι ειδικοί και οι αναλυτές της F1 επισημαίνουν πως έχει κάνει αισθητή βελτίωση στις εμφανίσεις του και στα αποτελέσματα του.

Την περσινή σεζόν, ο Τζιοβινάτσι τερμάτισε τρεις φορές στην δεκάδα, με καλύτερη θέση την ένατη στο πρώτο GP της Αυστρίας και μάζεψε τέσσερις πόντους συνολικά.

Ο Βασέρ δήλωσε στο Motorsport-Total.com ότι: “Θεωρώ ότι το επόμενο βήμα (για τον Τζιοβινάτσι) είναι να αποκτήσει μεγαλύτερη συνέπεια κατά την διάρκεια του αγώνα. Βέβαια έχει κάνει μια πολύ καλή πρόοδο και έχει βελτιωθεί σε κάθε τομέα. Πιθανότατα, πρέπει να ηγηθεί της ομάδας (να την πάρει στους ώμους) του, για να είναι σε θέση να λαμβάνει κάποιες αποφάσεις. Αλλά, είμαστε εν εξέλιξη και βελτιώνεται από αγώνα σε αγώνα. Και είμαι αρκετά αισιόδοξος για την επόμενη σεζόν”.

Το “αφεντικό” της Άλφα Ρομέο συνέχισε λέγοντας ότι: “Αν κοιτάξεις στη σεζόν του 2019, είχε το 1/3 των πόντων του Κίμι (43 ο Ραικόνεν, 14 ο Τζιοβινάτσι) και ήταν έξι φορές πιο μπροστά από τον Κίμι στις κατατακτήριες δοκιμές. Στη σεζόν του 2020 ήταν ισόπαλοι (και οι δύο πήραν από τέσσερις βαθμούς), είχανε τους ίδιους πόντους, την ίδια εμφάνιση στις κατατακτήριες δοκιμές”.

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης