Βολφ: “Ποτέ δεν χρησιμοποιήσαμε το “χαρτί του Τζόρτζ Ράσελ”, για να πιέσουμε τον Χάμιλτον”

Κοινοποίησε το άρθρο

Ο Επικεφαλής της Μερσέντες στην F1, Τότο Βόλφ είχε επισημάνει σε δηλώσεις του ότι ποτέ δεν χρησιμοποίησαν το “χαρτί του Τζόρτζ Ράσελ” με σκοπό να πιέσουν τον Λιούις Χάμιλτον στις διαπραγματεύσεις του συμβολαίου του.

Αναμφίβολα ο Τότο Βολφ αποτελεί το πρόσωπο της ημέρας στην F1, αφού την Δεύτερα (25/1) ανακοίνωσε ότι είχε προσβληθεί από κορονοιό αλλά τον ξεπέρασε και ευχαριστεί τον Θεό, γιατί δεν είχε συμπτώματα και όλα πήγαν καλά.

Μένουν λιγότερες από εννιά εβδομάδες μέχρι να ξεκινήσει η νέα σεζόν στην F1, με πρώτη στάση στο Μπαχρέιν και η Μερσέντες ακόμη δεν έχει εξασφαλίσει την υπογραφή του εφτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή της F1, Λιούις Χάμιλτον η οποία θα σημαίνει ότι ανανεώνει το συμβόλαιο του με την ομάδα.

Γίνονται συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών με σκοπό την ανανέωση της συνεργασίας τους, αλλά ακόμη δεν έχει βρεθεί η λύση, με κάποια δημοσιεύματα να κάνουν λόγο ότι υπάρχει πρόβλημα στην διάρκεια του συμβολαίου και κάποια άλλα στο θέμα των χρημάτων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Daimler, που είναι συνεργάτης της Mercedes αναρωτήθηκε γιατί να πληρώνουν με 40 εκατομμύρια δολάρια με τριετές συμβόλαιο τον Λιούις Χάμιλτον, ενώ μπορούν να έχουν τον Τζόρτζ Ράσελ με μικρότερες απολαβές, με τον Βρετανό αποδείκνυεί  στο  Sakhir GP ότι μπορεί να καταφέρει πράγματα με την Γερμανική ομάδα. Ο επικεφαλής των πρωταθλητών της F1, υπογράμμισε σε δηλώσεις του στο Αυστριακό κανάλι ORF ότι δεν πιέζουν τον Λιούις Χάμιλτον να υπογράψει, χρησιμοποιώντας το “χάρτι του Τζόρτζ Ράσελ”, ότι δηλαδή μπορούν με τον νεαρό Βρετανό οδηγό της Γουίλιαμς να τον αντικαταστήσουν, αν δεν έρθουν σε συμφωνία.

Ο Βολφ δήλωσε ότι: “Ποτέ δεν χρησιμοποιήσαμε το “χαρτί του Τζόρτζ Ράσελ” σε αυτόν. Ο Τζόρτζ (Ράσελ) τα πήγε εξαιρετικά και κάποια μέρα θα βρίσκεται σε ένα top μονοθέσιο, αλλά στην μακροπρόθεσμη συνεργασία μας (Χάμιλτον-Μερσέντες), δεν απειλούμε (εννοεί δεν εκβιάζουμε καταστάσεις). Γνωρίζουμε ότι θέλουμε να συνεργαστούμε μαζί και τώρα πρέπει απλώς να διαπραγματευτούμε το συμβόλαιο. Όπως συμβαίνει σε κάθε είδους διαπραγματεύσεις, ο κάθε ένας βλέπει τα πράγματα από διαφορετικές γωνίες, είναι πολύ φυσιολογικό. Έχουμε ισχυρές βάσεις στις σχέσεις μας, απολαμβάνουμε την μεγάλη επιτυχία και θέλουμε να το συνεχίσουμε, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να μιλήσουμε για κάποια θέματα και αυτό μας πήρε λίγο χρόνο, αλλά πριν από το Μπαχρέιν το αργότερο πρέπει να έχουμε υπογράψει μια συμφωνία”.

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης