Γκασλί: “Η βαθμολογία βασίζεται σε όποιον έχει τις λιγότερες εγκαταλείψεις”

Κοινοποίησε το άρθρο


Σύμφωνα με το πρόγραμμα της F1, η φετινή σεζόν περιλαμβάνει 23 αγώνες, με τον οδηγό της Άλφα Τάουρι, Πιέρ Γκασλί να τονίζει ότι δεν είχε ποτέ προπονηθεί για ένα τόσο δύσκολο πρόγραμμα.

Αν ο προγραμματισμός των ανθρώπων της F1 παραμείνει όπως είναι τώρα, η σεζόν του 2021 θα είναι η πιο μεγάλη στην ιστορία του αθλήματος, αφού θα έχει 23 αγώνες.

https://twitter.com/AlphaTauriF1/status/1350849750636097540

Ο οδηγός της Άλφα Τάουρι, Πιέρ Γκασλί σχολίασε το βαρύ πρόγραμμα, αναφέροντας στο GPFans ότι: “Κατά την διάρκεια της σεζόν, προσπαθείτε να διατηρηθείτε σε όσον το δυνατόν καλύτερη φυσική κατάσταση.

Δεν μπορείτε να προπονηθείτε τότε. Η προπόνηση δεν είναι τόσο έντονη όπως στην off-season, οπότε θα δοθεί τότε μεγάλη προσοχή σε αυτήν την σεζόν με τους 23 αγώνες, γιατί δεν το το έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου και δεν πρόκειται να είναι εύκολο. Στην συνέχεια, πρέπει απλώς να προσέξτε με συνέπεια το πώς εξελίσσεται η ανάπτυξη και να προσπαθήσετε να οδηγήσετε όσο το δυνατόν καλύτερα για την ομάδα.

Οι προσομοιωτές, οι εξελίξεις στην αεροδυναμική, με μηχανικό τρόπο, θα προσπαθήσουν να δείξουν στα παιδιά τι δεν πήγε καλά, τι δεν δούλεψε και αυτή η προσπάθεια γίνεται για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα για το τι πραγματικά χρειαζόμαστε για να είμαστε ανταγωνιστικοί όλο το χρόνο. ”

https://twitter.com/AlphaTauriF1/status/1349302459160735744

Σχετικά με την F1, ο Γκασλί επεσήμανε ότι: “Στο τέλος της ημέρας, αν κοιτάξεις το πρωτάθλημα, καταλαβαίνεις κάτι πολύ εύκολα. Η βαθμολογία βασίζεται σε όποιον έχει τις λιγότερες εγκαταλείψεις. Χάσαμε κάποιες φορές την ευκαιρία να πάρουμε πόντους, οι οποίες μας κόστισαν, αλλά κάποιες φορές δεν είχαμε την ταχύτητα (για να τα καταφέρουμε) και έτσι έχουν τα πράγματα.

Πρέπει να είμαστε πολύ συνεπείς και να προσπαθούμε να βρισκόμαστε πάντα στους πρώτους δέκα για να πάρουμε μια ακόμη καλύτερη θέση στο πρωτάθλημα”.

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης