Γουέμπερ: “Ο Φέτελ δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στο αυτοκίνητο της Φερράρι”

Κοινοποίησε το άρθρο

Ο πρώην teamate του Σεμπάστιαν Φέτελ στην Ρεντ Μπουλ, Μάρκ Γουέμπερ μίλησε για τον Γερμανό οδηγό τόσο για τις σχέσεις που έχει με την Φερράρι όσο και για το τι πρέπει να κάνει στο μέλλον.

Ο Μαρκ Γούμπερ ανέφερε χαρακτηριστικά στην Auto Bild: “Είναι μυστήριο για εμάς, από που ο Λεκλέρκ βρήκε την ταχύτητα, ήταν πιο γρήγορος από εμάς στις ευθείες. Ωστόσο, φαίνεται να έχουν μείνει μόνο με αυτόν (τον Λεκλέρκ) και όχι τον Φέτελ.

The new polemic in Ferrari: the "mystery" for Leclerc's speed at ...

Ο Αυστραλός βετεράνος οδηγός τόνισε στο Channel 4.: “Μίλησα μαζί του off air και μου είπε ότι δεν μπορεί να αισθανθεί το αυτοκίνητο της Φερράρι. Έχει χαθεί σε αυτό και δεν του έχει πια εμπιστοσύνη. Είναι πολύ ελαφρύ στο πίσω μέρος, οπότε αυτός κυνηγάει πραγματικά το όχημα. Ο τρόπος που δουλεύουν στο γκαράζ δεν του δίνει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται να βγει έξω και να οδηγήσει το αυτοκίνητο στο όριο. Τον είδαμε ακόμη και να ελέγχει (εξετάζει) και ο ίδιος το αυτοκίνητα (στα δοκιμαστικά), κάτι που είναι τραγικό για έναν οδηγό”.That Marriage Really Wore him Out” - Former Teammate on Sebastian ...

Ο Γουέμπερ επεσήμανε πως: “Ο Σεμπ βρίσκεται σε ένα περίεργο σταυροδρόμι. Θυμίζω ξεκίνησε την καριέρα του το 2008, 12 χρόνια παρουσίας, είναι πολύς χρόνος στο paddock και νομίζω ότι η Φερράρι τον έχει αδειάσει πραγματικά όσο αφορά στα επίπεδα μπαταρίας του (εννοεί του έχει πάρει όλη την ενέργεια). Πρέπει να προσπαθήσει να βρει μια νέα ευκαιρία, αλλά που να είναι αυτή; Δεν βλέπω καμία μεγάλη ομάδα, που θα μπορούσε να τον πάρει. Έχει (ο Φέτελ) κάποιες μεγάλες, μεγάλες αποφάσεις να πάρει. Είναι πάντα ωραία να είσαι ενεργός στην Formula 1, αν μπορείς. Αυτό το άθλημα κινείται πολύ, πολύ γρήγορα. Θα ήταν καλό για αυτόν (τον Φέτελ) να βρει θέση για το επόμενο έτος, η Racing Point είναι μια προφανής επιλογή. Αν δεν τρέξει είναι ρίσκο και θα τον οδηγήσει γρήγορα στην τρίτη επιλογή, δηλαδή να μείνει σπίτι με τα παιδιά και να τρώει Skittles.”

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης