Λατίφι: “Στην Μόντσα και στην Ίμολα, για μια θέση δεν πήρα πόντο”

Κοινοποίησε το άρθρο

Ο Νίκολας Λατίφι της Γουίλιαμς σε πρόσφατες δηλώσεις του για την φετινή σεζόν, τόνισε ότι οι καλύτεροι του αγώνες ήταν στην Μόντσα και στην Ίμολα, οπού για μια θέση δεν πήρε πόντο.

Ο Καναδός οδηγός της Γουίλιαμς ανέφερε στο blog του ότι: “Το highlight (της φετινής σεζόν) είναι ότι είχα δύο ενδέκατες θέσεις στην Μόντσα και στην Ίμολα, οπού για μια θέση και στις δύο περιπτώσεις δεν πήρα τους πρώτους μου βαθμούς στην F1. Δεν προσμετράω την ενδέκατη θέση στην Αυστρία, γιατί ήταν ένα αγώνας που ευνοήθηκα από κάποια ζητήματα προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στους οδηγούς των μπροστινών θέσεων. Έκανα τον αγώνα μου και ήθελα να τερματίσω και να δω σε ποια θέση βρέθηκα. Ο αγώνας στην Μόντσα ήταν περίεργος, γιατί δεν ένιωθα ότι η πίστα ταιριάζει πολύ στο αυτοκίνητο, αλλά στην Ίμολα, τα πράγματα πήγαιναν αρκετά καλύτερα και το αυτοκίνητο ήταν καλό στον αγώνα. Βρήκα καλό ρυθμό και μπόρεσα να τον επεκτείνω και στην επιλογή των  ελαστικών και να βάλω τον εαυτό μου στην κατάλληλη θέση για να δοκιμάσω και να επωφεληθώ από αυτό. Αποδείχθηκε ένας από αυτούς τους αγώνες όπου μπορείτε να διατηρήσετε έναν καλό ρυθμό, να παραμείνετε συνεπείς, οπού στα μονοθέσια, δεν είναι πάντα το πιο εύκολο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για μιάμιση ώρα. Στο τέλος του αγώνα, είχα ανάμικτα συναισθήματα”.

 

Ο Λατίφι συνέχισε λέγοντας ότι: “Από την μια, ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για μένα και για το αυτοκίνητο, επειδή ξέραμε ότι δεν ήμασταν το 11ο αυτοκίνητο στο grid. Υπήρχε, χαρά γιατί κάναμε ένα πολύ καλό αγώνα λόγω της στρατηγικής της ομάδας, τα pit stops και φυσικά λόγω ατομικής εμφάνισης. Αλλά επίσης υπήρχε και η αντίληψη ότι αν παίρναμε ακόμη μια θέση πιο πάνω, τότε θα παίρναμε τους πρώτους πόντους στην F1 και για αυτό φυσικά υπήρχε εκνευρισμός- και ίσως αν είχα κάνει κάτι λίγο διαφορετικό σε αυτό το restart, έχω κάποια ‘what ifs’ (τι θα γινόταν αν) από αυτόν τον αγώνα”.

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης