Μάρκο: “Ο Πέρεθ φέρνει πολλές γνώσεις για τη Μερσέντες μαζί του στην Ρεντ Μπουλ”

Κοινοποίησε το άρθρο

Η Ρεντ Μπουλ ελπίζει ότι ο Σέρχιο Πέρεθ θα τους δώσει πολλές πληροφορίες για τον κινητήρα της Μερσέντες, αφού η Racing Point στην οποία βρίσκονται μέχρι φέτος ο Μεξικανός οδηγός, προμηθεύεται από την Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, ενώ τονίζει ότι η εμπειρία του και οι δεξιότητες του, τους κάνουν πιο ανταγωνιστικούς για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της νέας σεζόν.

Ο Dr Helmut Marko επεσήμανε σε πρόσφατες δηλώσεις του ότι μέσα στους τελευταίους τρεις μήνες, που ο Πέρεθ γνώριζε ότι δεν θα συνεχίσει στην Racing Point, ήταν “πολύ προσεκτικός σε ό, τι σχετιζόταν με την Mercedes”.

Όλες αυτές οι πληροφορίες θα είναι χρήσιμες τώρα στην Ρεντ Μπουλ, επειδή η σεζόν του 2021 θα είναι η τελευταία με κινητήρα Honda, γιατί ο πάροχος κινητήρων τους θα αποχωρήσει από τη Formula 1. Το 2022, η Ρεντ Μπουλ θα χρειαστεί να βρει κάποιον άλλον πάροχο για κινητήρα, ενδεχομένως να αποκτήσει την πνευματική ιδιοκτησία της Honda και να την φέρει σε λειτουργία μόνη της, οπότε όσες πληροφορίες λαμβάνουν από τις αντίπαλες ομάδες θα ήταν ευπρόσδεκτες.

https://twitter.com/SChecoPerez/status/1340094985052499969

Υπενθυμίζουμε ότι ο Πέρεθ έχει υπογράψει μόλις ένα χρόνο συμβόλαιο με την Αυστριακή ομάδα, ενώ θα έχει team-mate τον Μαξ Βερστάπεν, με τον Άλεξ Άλμπον να γίνεται αναπληρωματικός οδηγός.

Μιλώντας στο Αυστριακό κανάλι Servus TV και στην εκπομπή ‘Sport and Talk from Hangar 7′, ο Dr Helmut Marko της Ρεντ Μπουλ ανέφερε, όπως διαβάζουμε στο Speedweek ότι: “Ο Σέρχιο Πέρεθ φέρνει πολλές γνώσεις για τη Μερσέντες μαζί του. Αφού τον άφησαν να αποχωρήσει από την Racing Point, ήταν φυσικά πολύ προσεκτικός σε ότι είχε να κάνει με την Μερσέντες. Ελπίζουμε να μάθουμε πολλά πράγματα με αυτόν τον τρόπο.

Ο 77χρονος Αυστριακός συμβουλάτορας της Ρεντ Μπουλ δήλωσε ότι: “Ήταν μια σχετικά σύντομη διαπραγμάτευση συμβάσεων, είναι μια συμφωνία για ένα χρόνο. Μπορούμε να παρέμβουμε σε περίπτωση που λάβει άλλες προσφορές. Από τότε που είναι μαζί μας ο Μαξ (Βερστάπεν), εκτός από τον Ντάνιελ Ρικιάρντο, το δεύτερο αυτοκίνητο ήταν πάντα πολύ πίσω. Η απόφαση (να φέρουμε τον Πέρεθ) είναι κάτι ενάντια στις “γραμμές” μας- μέχρι τώρα, αφού πάντα μόνο άνθρωποι από το πρόγραμμα μας έχουν βρεθεί στην ομάδα”.

Ο Dr Helmut Marko υπογράμμισε ότι: “Ο Πέρεθ διαχειρίζεται εξαιρετικά τα ελαστικά του. Η εμπειρία δέκα χρόνων στην F1 είναι ένα πλεονέκτημα. Έχετε δει σε πόσο μεγάλη απόσταση τρέχει με μεγάλη ταχύτητα με μόνο ένα σετ. Ο στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Για να το καταφέρουμε, χρειαζόμαστε δύο αυτοκίνητα που μπορούν να είναι ανταγωνιστικά στις πρώτες θέσεις. Όλα έχουν να κάνουν με βάση την στρατηγική. Ο Πέρεθ βρίσκεται στην καλύτερη του φόρμα, ενώ ο Άλεξ Άλμπον έχει μερικά σκαμπανεβάσματα, για αυτό προχωρήσαμε σε αυτήν την απόφαση. Αν θέλουμε να κατακτήσουμε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κατασκευαστών, τότε χρειαζόμαστε ισχυρό οδηγό στο δεύτερο αμάξι”.

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης