Μαλντονάδο: “Κακή απόφαση που επέλεξαν τον Πάλμερ αντί για εμένα στην Ρενό”

Κοινοποίησε το άρθρο

Ο Παστόρ Μαλντονάδο σε πρόσφατες δηλώσεις του, υπογράμμισε ότι η απόφαση της Ρενό να επιλέξει τον Τζόλιον Πάλμερ το 2016 ήταν μια κακή κίνηση και ακόμη δεν έχει καταλάβει γιατί έγινε.

Μετά από τρεις σεζόν στην Γουίλιαμς, ο Μαλντονάδο πήγε στην Λότους το 2014, σε μια εποχή οπού η ομάδα είχε μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

Ο Μαλντονάδο ανέφερε στην Ολλανδική έκδοση του Motorsport.com ότι: “Εκείνη την εποχή, είχα δύο επιλογές: Την Force India και την Lotus. Ήταν μια πολύ λογική επιλογή. Είχαν για χορηγούς μεγάλα ονόματα, τα οποία ήταν brands πολύ γνωστά στην χώρα μου, όπως η Unilever, η Coca-Cola, η Microsoft.

Πολλοί καλοί και ενδιαφέροντες σπόνσορες. Ανάμεσα στο τέλος του Νοεμβρίου και στις αρχές του Ιανουάριου, η ομάδα είχε αλλάξει εντελώς. Ο Eric Boullier (ο τότε team principal της Lotus) είχε φύγει από την ομάδα, όλοι είχαν φύγει. Υπήρχαν λίγοι άνθρωποι, πολύ στρες και δεν ξέραμε τι να κάνουμε.

Ο προσομοιωτής ήταν απενεργοποιημένος, γιατί δεν υπήρχαν χρήματα για να τον επανεκκινήσουν. Και στον προσομοιωτή, μόνο δύο ή τρεις πίστες ήταν κατεβασμένες, επειδή η κάθε πίστα κόστιζε 20.000 ευρώ”.

Η Lotus όπως ήταν φυσικό δεν τα πήγε καλά και μάζεψε στην σεζόν του 2014 μόλις δέκα πόντους, οχτώ από τον Γκροζάν και δύο από τον Μαλντονάδο. Η ομάδα ξαναέγινε Renault από την σεζόν του 2016 και παρότι ο Βενεζουελάνος οδηγός είχε την πεποίθηση ότι θα βρεθεί εκεί, αντικαταστάθηκε τελικά από τον Πάλμερ.

Ο Μαλντονάδο ανέφερε ότι: “Όταν η ομάδα έγινε Ρενό, ήξερα ότι δεν θα παραμείνω, αλλά δεν καταλάβαμε ακριβώς τι συνέβη. Μια μέρα έλεγαν ναι και την άλλη μέρα όχι. Υπήρχε ένα μπέρδεμα.

Δεν καταλάβαμε τι έγινε, επέλεξαν τον Πάλμερ για οδηγό. Είναι απίστευτο, ακόμη και αν έφερε χρήματα. Πήραν κάποιες πολύ κακές αποφάσεις σχετικά με το μονοθέσιο, τους οδηγούς και γενικά το τεχνικό επιτελείο”.

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης