Μπάτον: “Σχεδόν είχε γίνει η μεταγραφή στην Φερράρι το 2013”

Κοινοποίησε το άρθρο

Ο Τζέισον Μπάτον αποκάλυψε σε πρόσφατες δηλώσεις του ότι ήταν κοντά το 2013 να υπογράψει με την Φερράρι.

Την σεζόν του 2012, ο Τζέισον Μπάτον ήταν team-mate του Λιούις Χάμιλτον στην ΜακΛάρεν, με τον Βρετανό οδηγό εκείνη την σεζόν να σημειώνει νίκες στο Βέλγιο και στην Βραζιλία.

Στην Φερράρι, ο Φερνάντο Αλόνσο έδωσε μεγάλη μάχη με τον Σεμπάστιαν Φέτελ για τον τίτλο, αλλά ο Φελίπε Μάσα δυσκολεύτηκε και τερμάτισε στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης, με τον Ισπανό να είναι δεύτερος. Η Ιταλική ομάδα εξετάζει και εναλλακτικές λύσεις σχετικά με την αντικατάσταση του Βραζιλιάνου και μία από αυτές ήταν και ο Τζέισον Μπάτον.

Ο Βρετανός οδηγός δήλωσε στο Motorsport News ότι: “Σε ένα βαθμό, όλοι οι οδηγοί λατρεύουν την ιδέα να οδηγούν για την Φερράρι. Υπάρχουν θέματα σε αυτήν την ομάδα, ιδιαίτερα για αυτή τη χρονιά (2020).

Είναι δύσκολο για αυτούς, αλλά και για τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού να δουν που βρίσκεται τώρα, αλλά ίσως το χρειαζόταν αυτό για να επιστρέψουν πιο δυνατά. Αλλά θα ήθελα να έχω τρέξει για την Φερράρι και υπήρχε μια καλή πιθανότητα για αυτό πριν οχτώ χρόνια, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε στο τέλος.

Πολλά συμβόλαια ήταν υπογεγραμμένα και σχεδόν είχε γίνει, αλλά για πολλούς διαφορετικούς λόγους δεν πραγματοποιήθηκε και για να είμαστε δίκαιοι, ίσως ήταν καλύτερα για εμένα στη ΜακΛάρεν”.

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης