Μπινότο: “Ο Ιλοτ θα είναι ο test driver φέτος, θα κάνει κάποιες ελεύθερες δοκιμές”

Κοινοποίησε το άρθρο

Ένας οδηγός που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με την απόδοση του είναι ο δευτεραθλητής της F2, Κάλουμ Ιλότ, ο οποίος δεν θα βρίσκεται στην Formula 1 της επόμενης σεζόν, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να κάνει υπομονή και να κερδίσει όσες περισσότερες εμπειρίες μπορεί ως test driver της Φερράρι φέτος.

https://twitter.com/insideFDA/status/1355195824150601732

Ο επικεφαλής της Φερράρι, Ματίας Μπινότο δήλωσε στο formula1.com ότι: “Ο Καλούμ (Ιλότ) θα είναι ο test driver, θα περάσει πολύ χρόνο στον προσομοιωτή και θα κάνει και κάποιες ελεύθερες δοκιμές. Η Φερράρι αυτή την στιγμή είναι καλή πλατφόρμα για ταλέντα.

Έχουμε τον Μικ (Σουμάχερ) που αποκτά εμπειρίες στην HAAS αλλά και νέους οδηγούς στην Formula 2, όπως ο Ρόμπερτ Σβάρτσμαν”.

Ο Ιλότ οδήγησε στο Fiorano το μονοθέσιο SF71H της Φερράρι για το 2018, λέγοντας ότι: “Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία να είμαι σε ένα μονοθέσιο όπως αυτό. Είναι μια καλή αρχή για την χρονιά, απέκτησα μια παραπάνω εμπειρία με την ομάδα και άρχισα επίσης να κατανοώ το εργασιακό περιβάλλον στη Φόρμουλα 1. Ελπίζω να μάθω από τον κόσμο της Ferrari όσο το δυνατόν περισσότερα πριν τα τεστ της pre-season”.

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης