Μπινότο: “Πριν κάνουμε προσφορά στον Σάινθ, ακούσαμε όλα τα team-radio του”

Κοινοποίησε το άρθρο

Ο επικεφαλής της Φερράρι στην F1, Ματίας Μπινότο αποκάλυψε σε πρόσφατες δηλώσεις του ότι η Ιταλική ομάδα έχει ακούσει όλα τα team radio του Κάρλος Σάινθ  για να κατανοήσουν με τον καλύτερο τρόπο το πως λειτουργεί.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά από μια πολύ καλή χρονιά με την ΜακΛάρεν, ο Κάρλος Σάινθ θα αγωνίζεται φέτος στα χρώματα της Φερράρι. Ο 26χρονος Ισπανός οδηγός μάζεψε 105 βαθμούς και τερμάτισε στην έκτη θέση στην γενική κατάταξη των οδηγών την περσινή σεζόν.

Για την μεταγραφή Σάινθ, μίλησε ο Μπινότο στο podcast, Beyond the Grid, περιγράφοντας τον Ισπανό οδηγό ως μεθοδικό και δουλευταρά.

Ο Μπινότο δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: “Πριν του κάνουμε προσφορά, ακούσαμε όλα τα team-radio του για να παρατηρήσουμε τον τρόπο που επικοινωνεί. Και μπορείς με τον τρόπο που επικοινωνεί, να καταλάβεις το πώς διαχειρίζεται τον αγώνα- με πολύ ακρίβεια, θεωρώ. Είναι δουλευταράς, μεθοδικός, ρωμαλέος και θεωρώ ότι έχει όλα τα στοιχεία που ήταν σημαντικά για εμάς”.

Ο επικεφαλής της Φερράρι συνέχισε λέγοντας ότι: “Στον αγώνα είναι συνεπής-είναι γρήγορος, αμύνεται, κάνει επιθέσεις, αλλά πάντα φέρνει το αυτοκίνητο στην γραμμή του τερματισμού με ένα σταθερό τρόπο, οπότε θεωρώ ότι είναι ένα καλός οδηγός για να κάνουμε μια καλή σεζόν για το πρωτάθλημα των Κατασκευαστών.

Μετά, κάναμε μια ανάλυση στην ταχύτητα του. Πιστεύω ότι είναι γρήγορος και νομίζω ότι απέδειξε ακόμα και αυτήν την σεζόν ότι είναι πιο γρήγορος από τον Νόρις αν συγκριθούν, ο οποίος πέρσι ήταν πολύ γρήγορος οδηγός. Αλλά, αν παρακολουθήσεις τον Κάρλος (Σάινθ) στο 2020, θεωρώ ότι έχει βελτιωθεί, αφού πήγε καλύτερα στις κατατακτήριες δοκιμές από ότι πριν και παραμένει πολύ δυνατός στον αγώνα.

Δουλεύει πάρα πολύ. Επίσης… παραμένει ένας νέος οδηγός που έχει πολύ χρόνο για να βελτιωθεί και σίγουρα δεν βρίσκεται στο τέλος της καριέρας του”.

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης