Ράσελ: «Τα E-sports μου έδωσαν την δυνατότητα να κρατηθώ σε φόρμα» (vid)

Κοινοποίησε το άρθρο

Ο οδηγός της Γουίλιαμς Τζόρτζ Ράσελ δήλωσε ότι η πίεση που ένιωσε στο virtual racing κατά την διάρκεια της πανδημίας, τον κράτησε σε φόρμα.

Ο Βρετανός κατέκτησε το Virtual Series της Formula 1 με τις τέσσερις σερί νίκες, αλλά τώρα ξεκινάει η νέα σεζόν στην F1 και ο Ράσελ καλείται να επιστρέψει στο μονοθέσιο του και σε πραγματικές συνθήκες αγώνες.

Μιλώντας στο F1 Vodcast, όπως διαβάζουμε στο motorsport.com ο Ράσελ ανέφερε ότι: “Ξεκίνησα (να παίζω virtual racing) στην αρχή με τους φίλους μου, μετά έμαθα νωρίς ότι κάποιοι είναι απίστευτα γρήγοροι και πολύ ανταγωνιστικοί. Τερμάτιζα πέρσι στο τέλος του grid της πραγματικής F1, δεν ήθελα να παίξω σε αυτό (virtual racing) και να μην είμαι ανταγωνιστικός.

Για αυτό έβαλα λίγη προσπάθεια, έβαλα λίγη δουλειά και το να έχω ανταγωνιστικότητα (στους αγώνες) ήταν σπουδαίο. Μου έδωσε την δυνατότητα να κρατηθώ σε φόρμα. Ακόμη και αν ήταν virtual, όταν είσαι σε ένα αληθινό αγώνα, πολλά πράγματα είναι παρόμοια”.

Ο Βρετανός οδηγός συνέχισε λέγοντας ότι: “Πρέπει και πάλι να τρέξεις στα προκριματικά, έχεις τρεις γύρους για να πάρεις μια καλή θέση, αν δεν την κάνεις σωστά, τότε θα βρίσκεσαι στο πίσω μέρος του grid και θα έχεις μεγάλη πίεση. Όλοι μπορούμε να κάνουμε ένα γρήγορο γύρο στις ελεύθερες δοκιμές, αλλά όταν έρχονται τα προκριματικά, πρέπει να κάνουμε την δουλειά μας και η πίεση εκεί είναι μια άλλη ιστορία.

Όπως και στην αρχή της εκκίνησης, τα μονοθέσια γύρω σου περιμένουν τα φώτα για να φύγουν (όπως και στην πραγματικότητα), όταν κάθεσαι στο grid και περιμένεις τα πέντε κόκκινα φώτα να σβήσουν, τότε αγχώνεσαι και είσαι έτοιμος να αφήσεις τον συμπλέκτη. Αυτό είναι το ίδιο και για τους virtual αγώνες. Μικρά πράγματα σαν αυτό (αν δεν τα προσέξεις) μπορεί να τα καταστρέψουν όλα.

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης