Ραλφ Σουμάχερ για Φέτελ : “Δεν μπορείς να κάνεις την αγελάδα… τίγρη μέσα σε μια νύχτα”

Κοινοποίησε το άρθρο

Ο Ράλφ Σουμάχερ διευκρίνισε σε πρόσφατες δηλώσεις του, ότι δεν περιμένει ο Σεμπάστιαν Φέτελ… “να κάνει θαύματα” την νέα σεζόν, όσο η Άστον Μάρτιν θα έχει μερικά μειονεκτήματα.

Την περσινή σεζόν, όλοι θυμόμαστε πόσο κριτική είχε δεχθεί η Racing Point, την οποία ανέφεραν πολλοί χιουμοριστικά ως “Ροζ Μερσέντες”. Υπενθυμίζουμε, ότι η ομάδα, που πια ονομάζεται Άστον Μάρτιν πέρσι τερμάτισε στην τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα Κατασκευαστών, εφτά πόντους μακριά από την τρίτη ΜακΛάρεν.

Ο παλαίμαχος οδηγός της F1 και θείος του Μικ, Ραλφ Σουμάχερ μίλησε στο Γερμανικό σάιτ de24.news, αναφέροντας ότι: “Η Άστον Μάρτιν είναι μια σπουδαία ομάδα (εννοεί το franchise που ονομαζόταν πιο παλιά Racing Point).

Πάντα είναι survivors, αλλά το σημαντικό είναι ότι υπάρχουν ακόμα κάποια μειονεκτήματα στην ομάδα. Δεν μπορείς να κάνεις την αγελάδα…  τίγρη μέσα σε μια νύχτα. Εάν ξαφνικά έχετε μια τίγρη στην ομάδα, θα πρέπει να είστε σε θέση να την εξημερώσετε. Υπάρχουν ακόμα κάποιες ελλείψεις. Ο πατέρας Στρολ δεν το χαίρεται”.

Μιλώντας συγκεκριμένα για τον Φέτελ, ο Ραλφ Σουμάχερ ανέφερε ότι: “Χαίρομαι που τελικά έχει μια ομάδα που θα βρίσκεται από πίσω του. Πρέπει να νιώθεις άνετα, αλλά να αισθάνεσαι ότι σε θέλουν και ότι σε χρειάζονται.

Η Φερράρι έλυσε αυτήν την συνεργασία όχι με τον καλύτερο τρόπο- για αυτό θα έπρεπε να βρουν ένα οδηγό που να αλλάξει τα πράγματα. Από την αρχή της σεζόν είχε χαλάσει το κλίμα. Τα οδηγικά λάθη ήταν λόγω του ότι ήθελε να κάνει περισσότερα και βρισκόταν υπό πίεση και όλα αυτά ήταν υπερβολικά. Αυτό δείχνει πόσο ανθρώπινη είναι η Φόρμουλα 1”.

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης