Σάινθ: “Δεν θα υπάρξει ποτέ άλλος Αλόνσο, θέλω μια μέρα να παλέψω για το πρωτάθλημα”

Κοινοποίησε το άρθρο

Ο Κάρλος Σάινθ σε πρόσφατες δηλώσεις του, τις οποίες διαβάζουμε στο insideracing.com, αρνήθηκε ότι προσπαθεί να γίνει ένας “νέος Φερνάντο Αλόνσο”, παρότι ακολουθεί ένα παρόμοιο μονοπάτι καριέρας με τον δις πρωταθλητή της F1 και συμπατριώτη του.

Οι δύο Ισπανοί οδηγοί ξεκίνησαν στην Faenza, με το μόνο που να είναι διαφορετικό να είναι τα ονόματα των ομάδων, αφού το 2001 ο Αλόνσο πήγε στην Minardi, ενώ το 2015 ο Σάινθ στην Toro Rosso. Από εκεί και πέρα, ο Κάρλος Σάινθ ακολούθησε παρόμοιο δρομολόγιο με την καριέρα του Φερνάντο Αλόνσο, έχοντας βρεθεί στις Ρενό, ΜακΛάρεν και τώρα στην Φερράρι.

Αστειευόμενος ο 26χρονος Ισπανός οδηγός όταν πήγε για πρώτη φορά στην βάση της Φερράρι στο Μαρανέλο, ανέφερε ότι: “Είναι περίεργο γιατί πήγα ήδη στην Ρενό, αλλά δεν κατέκτησα δύο παγκόσμια πρωταθλήματα. Νομίζω ότι οι καριέρες είναι πάντα αδύνατο να συγκριθούν επειδή δεν τρέξαμε το ίδιο χρονικό διάστημα. Είναι εντελώς διαφορετικά χρονοδιαγράμματα, εντελώς διαφορετικοί αντίπαλοι, όλα είναι διαφορετικά. Αλλά, αυτό που ξέρω είναι ότι μια μέρα θέλω να παλέψω για το παγκόσμιο πρωτάθλημα και θέλω να βάλω τον εαυτό μου σε αυτήν την θέση όσο πιο γρήγορα γίνεται και όσο πιο νωρίς γίνεται, γιατί νιώθω σε θέση να επιτύχω την πρόκληση. Ήταν ένας εξαιρετικά δυνατός οδηγός, αλλά δεν θα υπάρξει ποτέ άλλος Φερνάντο Αλόνσο. Ήταν ο πρώτος, πρωτοπόρος με πολλούς τρόπους και προσπαθώ απλώς να κάνω τη δική μου καριέρα, τον δικό μου τρόπο να κάνω πράγματα, να βλέπω πράγματα, να οδηγώ και θα δω πού θα με πάει”.

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης