Σάινθ: ” Χρειάζομαι τώρα εξονυχιστική έρευνα και ανάλυση, για να παλέψω μελλοντικά για το πρωτάθλημα”

Κοινοποίησε το άρθρο

Ο Κάρλος Σάινθ πιστεύει ότι η εξονυχιστική έρευνα και η ανάλυση, που θα κάνει μετά την ένταξη του στην Φερράρι τον επόμενο χρόνο, θα τον βοηθήσει να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής. 

Ο Ισπανός οδηγός της ΜακΛάρεν, Κάρλος Σάινθ είναι γνωστό ότι από την επόμενη χρονιά θα αγωνίζεται στην Φερράρι, οπού θα πλαισιώσει τον Τσάρλς Λεκλέρκ.

Η ιταλική ομάδα θα είναι η τέταρτη διαφορετική στα εφτά χρόνια παρουσίας του στην F1, αλλά λόγω του κύρους της και του ονόματος της, ο Σάινθ θα αισθανθεί πολύ μεγαλύτερη πίεση από ότι στο παρελθόν.

Binotto: Sainz can become a world champion with Ferrari | MARCA in ...

Ο 25χρονος Ίβηρας οδηγός της F1 και γιος του μεγάλου πρωταθλητή του WRC, Κάρλος Σάινθ, σε συνέντευξη του στο The Race δήλωσε ότι: “Το βλέπω ως προετοιμασία.

Στο μέλλον, θέλω να παλέψω για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, για το οποίο χρειάζεται να κάνω εξονυχιστική έρευνα και ανάλυση. Αλλά είμαι σίγουρος ότι όταν παλεύεις για το πρωτάθλημα, η πίεση είναι απίστευτη.

Πρέπει να είσαι σε ετοιμότητα για τέτοια είδη σεναρίων και θέλω να βρίσκομαι σε αυτά τα σενάρια. Φυσικά, είναι κάτι που έχω στο μυαλό μου, αλλά είναι κάτι που είμαι πρόθυμος να προσπαθήσω, γιατί από αυτό το σημείο πρέπει να περάσει κάθε οδηγός, που θέλει να γίνει Παγκόσμιος πρωταθλητής”.

OFFICIAL : F1 DRIVER CARLOS SAINZ HEADS TO FERRARI IN 2021

Ο Κάρλος Σάινθ επεσήμανε ότι: “Από την ένταξη μου στην McLaren, είχα ακόμη μεγαλύτερη πίεση από τα media και έπειτα λίγο περισσότερο προσοχή, όταν υπέγραψα στην Φερράρι. Επίσης, όταν υπογράφεις για μια ομάδα όπως η McLaren ή η Renault, έχεις προσοχή από τα Αγγλικά media και τα Γαλλικά media και αυτό είναι κάτι που με έχει επηρεάσει.

Τώρα, στην έκτη μου χρονιά στην Formula 1, γνωρίζω πως να χειριστώ τέτοια πράγματα. Ο πρώτος χρόνος στην F1 είναι πιθανόν λίγο πιο δύσκολος, πιθανόν όλα με έκαναν εντύπωση, αλλά έξι χρόνια μετά, ξέρω με ποιον τρόπο θα αντιδράσει ο κάθε ένας μετά από ένα κακό προκριματικό, ένα κακό γύρο και ένα άσχημο αποτέλεσμα σε ένα αγώνα.

Πρέπει να έχεις το κεφάλι σκυφτό, να σκέφτεσαι για τον εαυτό σου και να μην αποσπάται η προσοχή σου. Ευκολότερο είναι να το λέμε παρά να το κάνουμε”.

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης