Τέλος η Βαρκελώνη- Προς Μπαχρέιν τα pre-season testing του 2021

Κοινοποίησε το άρθρο

Οι οικονομικές καταστάσεις, ο πρώτος χρονικά αγώνας που θα γίνει στην Αυστραλία, αλλά και το ότι θα χρησιμοποιηθεί το ίδιο αυτοκίνητο την επόμενη σεζόν στην F1, οδήγησαν τις ομάδες στην απόφαση να μειώσουν τις μέρες του pre-season testing σύμφωνα με δημοσιεύματα, που επιπρόσθετα αναφέρουν ότι θα γίνουν στο Μπαχρέιν 

Η F1 έχει περιοριστεί πάρα πολύ από την πανδημία του κορονοιού, αλλά πάντα καταφέρνει να φέρει εις πέρας το έργο της. Τα pre-season testing ήταν παράδοση για περίπου δύο εβδομάδες να διεξάγονταν στην πίστα της Βαρκελώνης, αλλά τα ριπόρτς και τα ρεπορτάζ κάνουν λόγο για μείωση στις μέρες διεξαγωγής, αλλά και αλλαγή τοποθεσίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Motorsport.com, το τριήμερο των δοκιμών θα λάβει χώρα στο Μπαχρέιν, αλλά η τελική απόφαση ακόμη δεν έχει παρθεί.

Τα ριπόρτς αναφέρουν πως οι ομάδες αναμένεται να βρεθούν στο Μπαχρέιν στις αρχές Μαρτίου, πρώτον γιατί η σεζόν τελειώνει τον Δεκέμβριο και χρειάζεται μια η καθιερωμένη “χειμερινή” διακοπή και δεύτερον, επειδή τα test του Μαρτίου “βολεύουν” τα logistics των ομάδων για να… μετακομίσουν οι βάσεις τους αργότερα στην Μελβούρνη, οπού θα γίνει ο πρώτος αγώνας και σχετικά με την Βαρκελώνη ή άλλες πίστες, το Μπαχρέιν είναι πιο κοντά.

Φυσικά, όπως φαίνεται θα έχουμε περιορισμό στις ημέρες των test για την pre-season στην νέα σεζόν, με δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για “τριήμερο δοκιμών”, ενώ μόνο το 50% των ομάδων αυτήν την στιγμή έχουν την δυνατότητα να βρεθούν στα παραδοσιακά “test” στην Βαρκελώνη σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Υπενθυμίζουμε ότι τα αμάξια του 2020 θα βρίσκονται στην F1 και την επόμενη σεζόν με μικρές βελτιώσεις, με τις ομάδες να έχουν συμφωνήσει να μειωθεί ο χρόνος, αφού έτσι και αλλιώς οι οδηγοί και οι ομάδες έχουν προσαρμοστεί με τα μονοθέσια.

Οι ομάδες επιτρέπονται να ξοδέψουν μόνο δύο ‘tokens’ για να αναβαθμίσουν το σασί του αυτοκινήτου της επόμενης σεζόν, κάτι που σημαίνει ότι έχουν πολλά data και δεδομένα για τα αυτοκίνητα.

Επίσης, το Bahrain International Circuit δεν έχει φιλοξενήσει pre-season testing της F1 πριν από του 2014, ενώ χρησιμοποιήθηκε για προετοιμασία των ομάδων κατά την διάρκεια της σεζόν το 2017 και το 2019.

Πρόσφατα, η Ρενό έκανε testing τέσσερις μέρες στα τέλη Οκτωβρίου στην πίστα του Sakhir με τους οδηγούς της Ακαδημίας της, Christian Lundgaard, Oscar Piastri και Guanyu Zhou να οδηγούν το αυτοκίνητο του 2018, αλλά και ο Φερνάντο Αλόνσο έκανε προετοιμασία, ο οποίος το 2021 επιστρέφει στην F1.

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης