Φέτελ: “Θεωρώ ότι ο Χάμιλτον είναι ο καλύτερος οδηγός της εποχής μας”

Κοινοποίησε το άρθρο

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ συνεχάρη πρώτος τον Λιούις Χάμιλτον για την κατάκτηση του έβδομου τίτλου του, χαρακτηρίζοντας τον “ως ο καλύτερος της εποχής μας” χωρίς αμφιβολία.

Ο Γερμανός οδηγός της Φερράρι δήλωσε χαρακτηριστικά, όπως διαβάζουμε στο f1planet, ότι: “Λοιπόν, του είπα ότι όλο αυτό είναι πολύ ξεχωριστό για εμάς, γιατί έχουμε την δυνατότητα να παρακολουθήσουμε πως εκτυλίσσεται η ιστορία σήμερα. Θεωρώ σίγουρα ότι είναι ο καλύτερος οδηγός της εποχής μας. Νομίζω ότι είναι πάντα δύσκολο να συγκρίνουμε… πως μπορείς να συγκρίνεις τους Φάντζιο, Στέρλινγκ και Μος με την δική μας γενιά; Είναι αδύνατον.

Ίσως δεν θα ήμασταν καλοί γιατί όλοι θα βρισκόμασταν σε αυτά τα αυτοκίνητα Ίσως δεν θα ήταν καλοί στα αυτοκίνητά μας επειδή είναι πολύ γρήγορα. Ποιος ξέρει; Αλλά δεν έχει σημασία, νομίζω ότι κάθε εποχή έχει τον οδηγό και τους οδηγούς της και ο Λιούις Χάμιλτον είναι ο καλύτερος της εποχής μας”.

Ο Φέτελ συνέχισε λέγοντας ότι: “Κατ εμέ, με βάση το συναίσθημα, ο Μίκαελ Σουμάχερ θα είναι πάντα ο… καλύτερος οδηγός, αλλά χωρίς αμφιβολία έχοντας ως πρότυπο αυτά που έχει πετύχει ο Λιούις. Ισοφάρισε τα πρωταθλήματα, κέρδισε περισσότερους αγώνες, έχει πιο πολλές pole positions, οπότε θεωρώ ότι έχει κάνει τα πάντα που θα μπορούσε… Ο αγώνας στην Τουρκία ήταν μια απόδειξη για το πόσο καλός οδηγός είναι”.

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης