Χούλκενμπεργκ: “Δεν προσδοκώ άλλους αγώνες για φέτος, δουλεύω για την επιστροφή μου το 2021”

Κοινοποίησε το άρθρο

Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ επιβεβαίωσε ότι δεν ενδιαφέρεται για μια θέση αναπληρωματικού οδηγού ή test driver σε ομάδα της F1.

Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ παρόλο που δεν έχει κάποιο βάθρο στην καριέρα του, έχει γράψει την δική του ιστορία στην F1. Ο Γερμανός οδηγός αντικατέστησε τον Σέρχιο Πέρεθ για τα GP της Μεγάλης Βρετανίας, αποδεικνύοντας ότι αξίζει να παραμείνει στο grid στην F1.

Haas Out, What's Next In F1 2020 For Nico Hulkenberg? - Kunal's F1 ...

O Χούλκενμπεργκ δήλωσε χαρακτηριστικά στο AvD Motorsport Magazin show ότι: “Προσωπικά δεν θα ήθελα να έχω τον ρόλο του αναπληρωματικού οδηγού ή του test driver. Βρισκόμουν σε μονοθέσιο για δέκα χρόνια, οπότε το να αποδεχθώ το να κάνω ένα πισωγύρισμα, χωρίς πολλές πιθανότητες να επιστρέψω δεν έχει νόημα για μένα.

Δεν είναι αυτό το μονοπάτι που θέλω να ακολουθήσω. Μίλησα με πολλούς ανθρώπους πριν την έναρξη της σεζόν. Το Silverstone (εννοεί τους δύο αγώνες που έτρεξε με την Racing Point) δεν το άλλαξε αυτό. Ανάλογες συζητήσεις γίνονται συνεχώς στο παρασκήνιο. Κατά τη διάρκεια της σύντομης επιστροφής, ειλικρινά, τίποτα δεν συνέβη (όσον αφορά τα μεταγραφικά). Έπρεπε απλώς να συγκεντρωθούμε στο έργο που πρέπει να φέρουμε εις πέρας.

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να έχω καλή απόδοση, όταν μου δοθεί η ευκαιρία. Το να προγραμματίζεις το μέλλον είναι μέρος μια μεγάλης διαδικασίας. Ο κορονοιός είναι μια άμεση απειλή και κανείς δεν εγγυάται ότι οι 20 full-time οδηγοί θα βρίσκονται σε φόρμα για τους αγώνες για το υπόλοιπο της σεζόν”.

Szafnauer explanation of Nico Hulkenberg quick comeback -

Ο Γερμανός οδηγός συνέχισε λέγοντας ότι: “Δεν προσδοκώ άλλους αγώνες για αυτήν την σεζόν. Φυσικά όλα μπορούν πάντα να συμβούν εξαιτίας του κορονοιού, αλλά δεν προσδοκώ κάτι. Κρατάω τον εαυτό μου fit και έτοιμο όσο πιο πολύ μπορώ. Αλλά δεν νομίζω ότι θα συμβαίνει αυτό (να βγαίνουν εκτός οι οδηγοί λόγω κορονοιού) κάθε εβδομάδα τώρα. Δουλεύω για την επιστροφή μου το 2021”.

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης