Χούλκενμπεργκ: “Το 2010 η Γουίλιαμς με έδιωξε και πήρε τον Μαλντονάδο που είχε μεγάλη “προίκα””

Κοινοποίησε το άρθρο

Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ αποκάλυψε σε συνέντευξη του στο GQ ότι αρνήθηκε θέση στην Formula 1 την φετινή σεζόν, αλλά εξέφρασε την επιθυμία του να επιστρέψει το 2022, ενώ έκανε αναφορά και για μια στιγμή στην καριέρα του στο παρελθόν από την οποία έμαθε πως να χειρίζεται καλύτερα τα πράγματα.

Ο Γερμανός οδηγός δήλωσε σε συνέντευξη του στο GQ ότι: “Θέλω να μείνω στον κύκλο της Formula1 και να προσπαθήσω να βρω μια μόνιμη θέση σε cockpit για τη σεζόν του 2022. Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί αυτήν την σεζόν. Υπήρχαν συζητήσεις (με ομάδα για αυτήν την σεζόν), αλλά δεν τα βρήκαμε. Έχω δέκα πολύ καλά χρόνια στην Formula 1 και δεν είμαι ένας οδηγός που θέλει να συνεχίσει να προχωράει ανεξαρτήτως απόδοσης. Κυρίως δεν θέλω να επιστρέψω απλά για να είμαι εκεί. Έτσι, είπα όχι και η πρόταση για την θέση ήταν σε σημείο αυτή τη φορά πολύ ευπρόσδεκτη για μένα προσωπικά”.

Ο Χούλκενμπεργκ υπογράμμισε ότι: “Πρέπει να διαφοροποιήστε λίγο μεταξύ αυτών που βρίσκονται στην κορυφή και εκείνων που είναι πιο πίσω στην βαθμολογία. Στις μεσαίες και στις πίσω θέσεις άλλοι παράγοντες όπως πολιτικά και οικονομικά θέματα παίζουν ρόλο στις αποφάσεις.  Το έχω βιώσει αυτό. Το 2010, ακριβώς μετά την πρώτη χρονιά, αποχώρησα από την Γουίλιαμς επειδή είχε οικονομικά προβλήματα και ο Παστόρ Μαλντονάδο ήρθε στην ομάδα με μεγάλη “προίκα”. Φυσικά όλο αυτό ήταν πικρό και απογοητευτικό, αλλά αυτοί είναι παράγοντες που δεν μπορώ να αλλάξω. Μπορώ να οδηγήσω με τον τρόπο που θέλω, αυτό είναι υψηλή πολιτική και έπρεπε να το αποδεχτώ αυτό- και το έκανα. Αλλά κοίταξα ξανά μπροστά σχετικά γρήγορα, επικεντρώθηκα ξανά στο μέλλον και σε πράγματα που μπορώ να ελέγξω και να επηρεάσω τον εαυτό μου”.

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης