Χόρνερ: “Ο Φερστάπεν είναι ο καλύτερος οδηγός”

Κοινοποίησε το άρθρο

Σε πρόσφατες δηλώσεις του στο RacingNews365, ο επικεφαλής της Ρεντ Μπουλ στην F1, Κριστιάν Χόρνερ δήλωσε ότι η εμφάνιση του Τζόρτζ Ράσελ με την Μερσέντες στο GP του Sakhir, απέδειξε ότι ο Μαξ Φερστάπεν είναι ο καλύτερος οδηγός.

Ο Χόρνερ δήλωσε χαρακτηριστικά στο RacingNews 365 ότι: “Θεωρώ ότι (ο Φερστάπεν) είναι ο καλύτερος οδηγός και η εμφάνιση του Τζόρτζ Ράσελ με την Μερσέντες μου το επιβεβαίωσε αυτό.

Ο Μαξ και ο Λιούις (Χάμιλτον) ξεχωρίζουν για εμένα, αλλά παρότι δεν πρέπει να εθελοτυφλούμε σε αυτά που έχει πετύχει ο Χάμιλτον, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είχε στην διάθεση του ένα καλό μονοθέσιο”.

Ο Χόρνερ συνέχισε λέγοντας ότι: “Στην Μερσέντες, ένα οδηγός της Γουίλιαμς απέδειξε ότι μπορεί να προκριθεί αμέσως στην πρώτη σειρά της εκκίνησης και ο Ράσελ παραλίγο να νικήσει τον αγώνα. Αλλά στην Ρεντ Μπουλ αν κάποιος έμπαινε στο μονοθέσιο του Φερστάπεν, επειδή για παράδειγμα  είχε προσβληθεί από κορονοιό, τότε κανένας δεν θα είχε φτάσει στο επίπεδο του”.

Ο επικεφαλής της Ρεντ Μπουλ εκθείασε τον Ολλανδό οδηγό επισημαίνοντας ότι: “Έχει εξαιρετική αγωνιστική τεχνική και διαχειρίζεται σωστά τα ελαστικά. Ο Μαξ έχει γίνει καλύτερος στο να διαβάζει τους αγώνες, να δίνει πληροφόρηση στην ομάδα, αλλά και για παράδειγμα, να ξεπερνά τις αποτυχίες. Έχει ωριμάσει σε πάρα πολλούς τομείς”.

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης