CEO Renault: “Το αργότερο μέχρι το 2022 θέλουμε να νικήσουμε ένα, δύο αγώνες”

Κοινοποίησε το άρθρο


Ο CEO της Renault, Luca de Meo πιστεύει ότι η Alpine είναι σε θέση να πάρει “μία με δύο νίκες” στην Formula 1 το 2022.

Μεγάλες αλλαγές έγιναν στην Γαλλική ομάδα σε σχέση με την περσινή σεζόν, αφού πρώτον μετονομάστηκε από Renault σε Alpine, ενώ δεύτερον, μετά την αποχώρηση του Cyril Abiteboul από επικεφαλής, CEO του brand της Alpine ανέλαβε ο Laurent Rossi και αγωνιστικός διευθυντής ο Davide Brivio.

Επίσης, ο Ricciardo μετακόμισε στην McLaren και τον αντικατέστησε ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής f1, Fernando Alonso.

Ο De Meo δήλωσε στο PlanetF1 ότι: “Η ιστορία της Renault στην Formula 1 είναι η κληρονομιά της Alpine. Είναι το επίκεντρο των επιχειρήσεων μας.

Συμμετέχουμε σε αυτήν την διοργάνωση εδώ και 43 χρόνια. Το αυτοκίνητα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο στο Dieppe, που αποτελεί παράδειγμα εξαιρετικού εργοστασίου Γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ενώ τα αγωνιστικά μονοθέσια στο Viry της Γαλλίας και στο Enstone της Αγγλίας.

Η Alpine σημαίνει για εμάς sport, ανταγωνισμός, η εφαρμογή της τεχνολογικής επιτυχίας της Renault. Στα αυτοκίνητα του δρόμου, θέλουμε να φτιάξουμε ένα brand για να έχουμε αμάξια με μηδενικούς ρύπους, αλλά πάντα sport. Μου αρέσει να ψάχνω την ψυχή μιας μάρκας στις ρίζες της ιστορίας της για να την προβάλω στο μέλλον και η Alpine έχει πολλή ιστορία αλλά και μέλλον”.

Σχετικά με τους στόχους της ομάδας, ο De Meo ανέφερε στην Γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine ότι: “Θα προσπαθήσουμε να το βλέπετε όσο πιο συχνά γίνεται στην τηλεόραση και στις εφημερίδες από το 2022 το αργότερο, στοχεύουμε σε κάποιο βάθρο και θέλουμε να νικήσουμε ένα ή δύο αγώνες”.

Πέρσι, υπενθυμίζουμε ότι η Renault ανέβηκε 3 φορές στο βάθρο με τους Ricciardo και Ocon.

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης