GP Γερμανίας: Pole position για τον Μπότας (pic)

Κοινοποίησε το άρθρο

Ο Φιλανδός οδηγός ήρθε με φόρα από την νίκη του στο Ρωσικό GP, με αποτέλεσμα να πάρει την pole position και στο GP Γερμανίας, στο Nurburgring. Στην δεύτερη και τρίτη θέση έμειναν οι Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Βερστάπεν στις κατατακτήριες δοκιμές.

Ο Τσαρλς Λεκλέρκ έκανε ένα σπουδαίο αγώνα στις κατατακτήριες δοκιμές και κατετάγη 4ος, την ίδια ώρα που ο team mate του, Σεμπαστιάν Φέτελ ήταν 11ος. Στην τελευταία θέση τερμάτισε ο Νίκο Χούλκενμπερκ, ο οποίος θα αντικαταστήσει σε αυτόν τον αγώνα, τον Λανς Στρολ.

Δηλώσεις των τριών νικητών αλλά και του Χούλκεμπεργκ:

Βάλτερι Μπότας: “Είναι τόσο ωραίο συναίσθημα όταν νικάς στον τελευταίο γύρο! Ήταν δύσκολα σήμερα με ένα σύντομο practice…”

Λιούις Χάμιλτον: “Είναι μια απίστευτη κούρσα. Είναι αδιαμφισβήτητα πολύ ωραίο που γυρίσαμε εδώ. Υπάρχουν πολλά να κάνω για αύριο – πρέπει να έχω “χαμηλά” το κεφάλι μου”.

Μαξ Βερστάπεν: “Γενικά, ήμασταν ακόμη πιο κοντά στην Μερσέντες, το οποίο είναι κάτι θετικό. Κατά την διάρκεια (των κατατακτήριων δοκιμών) είχα λίγο στεναχωρηθεί, αλλά παραμένω χαρούμενος. Είναι μια διασκεδαστική πίστα για να τρέξεις. Θέλω να δω τι θα κάνω αύριο”.

Νίκο Χούλκενμπεργκ: “Κάθισα με ένα φίλο να πιούμε καφέ στις 11 το πρωί, όταν ο Ότμαρ (το “αφεντικό” της Racing Point) με πήρε τηλέφωνο και μου είπε: “Βιάσου Χούλκ. Σε χρειαζόμαστε εδώ”.”

https://twitter.com/F1/status/1314931782626705409

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης