GP Imola: Νίκη για Χάμιλτον, Παγκόσμια πρωταθλήτρια στους κατασκευαστές η Μερσέντες

Κοινοποίησε το άρθρο

Ο Λιούις Χάμιλτον νίκησε στο GP της Imola στην Ιταλία, με την Mercedes να κατακτά τέσσερις αγώνες πριν το τέλος της σεζόν το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην F1.

Πίσω από το Χάμιλτον, στην δεύτερη και τρίτη θέση τερμάτισε οι Μπότας και Ρικιάρντο, ενώ την πεντάδα συμπλήρωσαν οι Κβιατ και Λεκλέρκ.

Ο Ντάνιελ Κβίατ, παρότι η Άλφα Τάουρι ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα ότι ο Ρώσος οδηγός δεν θα συνεχίσει στην ομάδα την επόμενη σεζόν, έγινε ο πρώτος οδηγός από την Ανατολική Ευρώπη που έχει λάβει τόσο καλά πλασαρίσματα στην F1.

Όπως πρωτοείπαμε η Mercedes κατέκτησε εφτά σερί παγκόσμια πρωταθλήματα, το οποίο αποτελεί νέο ρεκόρ στην ιστορία της F1, αφού ξεπέρασε το αντίστοιχο της Ferrari στα χρόνια του Σουμάχερ.

Ο Χάμιλτον μετά την νίκη του δήλωσε ότι: ” “Νιώθω υπέροχα τώρα. Βλέπω την ομάδα μου και σκέφτομαι ότι όλοι επιστρέφουν στο σπίτι τους στο Μπράκλεϊ – ως απόλυτοι ήρωες. Οι θεατές που βλέπουν από το σπίτι μπορεί να πιστεύουν ότι είμαστε συνηθισμένοι σε αυτό, αλλά για να είμαστε μέρος του να σπάσουμε ένα ρεκόρ (επτά τίτλοι) όπως αυτό, είναι κάτι απίστευτο”.

Ο Βάλτερι Μπότας ανέφερε ότι: “Τα μπάζα επηρέασαν τον αγώνα σήμερα. Στον 2ο γύρο έξω από την έβδομη στροφή είχε μπάζα. Δεν είχα τον χρόνο να τα αποφύγω- έπαθα ζημιά που με  έκανε πιο δύσκολο το έργο για να οδηγήσω”.

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο επεσήμανε ότι: “Μπήκα στην 4η θέση από την αρχή και για τον υπόλοιπο αγώνα είχα πολύ καλό ρυθμό. Το διασκέδασα και δεν ξέχασα τον Shoey”.

Ο Τότο Βολφ τόνισε ότι: “Η κατάκτηση εφτά σερί πρωταθλημάτων είναι κάτι που μας κάνει να αισθανόμαστε περήφανοι. Έχουμε ένα group που όλοι είναι καταπληκτικοί, προσπαθήσαμε να ανεβάσουμε το σημείο αναφοράς σε νέα επίπεδα και το έχουμε επιτύχει. Αν μείνουμε με κίνητρο και ενεργητικοί, τότε μπορούμε να πιέσουμε για ακόμη περισσότερα”.

https://twitter.com/F1/status/1322898788080648198

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης