Szafnauer: “Ο Φέτελ θα βοηθήσει τον Στρολ να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό”

Κοινοποίησε το άρθρο

Το “αφεντικό” της Άστον Μάρτιν στην F1, Otmar Szafnauer δήλωσε πρόσφατα ότι θεωρεί πως ο τετράκις Παγκόσμιος πρωταθλητής, Σεμπάστιαν Φέτελ θα βοηθήσει τον team-mate του, Λανς Στρολ να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό.

Ο Φέτελ αποχώρησε φέτος από την Φερράρι, κλείνοντας ένα κύκλο με την ιστορική Ιταλική ομάδα της F1 και μετακινήθηκε στην Άστον Μάρτιν.

Υπενθυμίζουμε ότι η Βρετανική ομάδα είναι re-branding της Racing Point και πως μαζί με τον Γερμανό οδηγό θα είναι και ο Λανς Στρολ.

Σε δηλώσεις του που διαβάζουμε στο motorsport.com, το “αφεντικό” της Άστον Μάρτιν, Otmar Szafnauer, τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι Φέτελ και Στρολ είναι σε θέση να δώσουν κίνητρο ο ένας στον άλλον.

Ο Szafnauer ανέφερε για την σύνθεση της ομάδας ότι: “Όλοι είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι στην ομάδα. Με τον Σεμπάστιαν (Φέτελ), που έχει αποδείξει ότι είναι τετράκις Παγκόσμιος πρωταθλητής με την εμπειρία του να βοηθάει ομάδες να κερδίζουν αγώνες και να είναι ανταγωνιστικές για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Για αυτό το λόγο είναι μια σημαντική μεταγραφή για εμάς. Μας φέρνει την στόφα του νικητή (winning mentality) και όλοι θα μάθουμε αναμφίβολα πολλά από αυτόν σε αυτήν την συνεργασία. Με τον Λανς (Στρολ), έχουμε ένα νέο, ταλαντούχο και δουλευταρά οδηγό που απόλαυσε στο έπακρο την περσινή σεζόν, που ήταν η καλύτερη του και  έκανε πραγματικά βήματα σε όλους τους τομείς του αγώνα του. Γνωρίζουμε ότι αν του δώσουμε τα εργαλεία, τότε είναι ικανός να κάνει πολλά περισσότερα από το να βοηθήσει απλά την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.

Επίσης, θεωρούμε ότι ο Σεμπάστιαν (Φέτελ) θα βοηθήσει τον Λανς (Στρολ) να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό και με την σειρά του ο Λανς (Στρολ) θα πιέσει δυνατά τον Σεμπάστιαν (Φέτελ) να επιστρέψει, οπότε είμαστε χαρούμενοι με τους οδηγούς μας για το 2021. Είναι μια ιδανική μίξη της εμπειρίας, της γνώσης πως να κερδίζουν αγώνες και του καθαρού ταλέντου”.

 

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης