Zhou: “Αν πάρω την άδεια super licence, θα δω ποια πόρτα είναι ανοιχτή για την F1”

Κοινοποίησε το άρθρο

O Γκουανιού Ζού σε πρόσφατες δηλώσεις υπογράμμισε ότι αν συνεχίσεις τις καλές εμφανίσεις στην F2, τότε είναι σίγουρος ότι θα έχει την ευκαιρία να τρέξει στην F1.

O Ζού, όπως έχουμε πρωτοπεί και σε άλλα κείμενα, θέλει την φετινή σεζόν στην F2 να μαζέψει τους πόντους για την άδεια super license- κάτι που μπορεί να το πετύχει αν τερματίσει στην πρώτη εξάδα της γενικής κατάταξης της F2.

O Zoύ μίλησε στο The Race, αναφέροντας ότι: “Πρέπει πρώτα από όλα να πάρω τους πόντους για την άδεια super licence, που αδιαμφισβήτητα είναι ένας από τους στόχους μας αυτήν την σεζόν, όπως και το να κατακτήσω τον τίτλο. Αν το έχω αυτό (την άδεια super licence) θα δω ποια πόρτα είναι ανοιχτή. Είναι πολύ αισιόδοξος ότι αν είμαι σε θέση να κάνω μια σπουδαία σεζόν και να δείξω πλήρως την αξία μου και τι είμαι σε θέση να κάνω, τότε θα έχω μια πολύ καλή ευκαιρία. Δεν υπάρχουν πολλές ελεύθερες θέσεις κάθε χρόνο, οπότε πρέπει να βλέπεις ποιες πόρτες είναι ανοιχτές, αλλά αυτή την στιγμή εστιάζω πραγματικά στον εαυτό μου. Προσπαθώ να δείξω σε όλους ότι είμαι διαθέσιμος και είμαι αρκετά καλός για να ανέβω επίπεδο”.

https://twitter.com/AlpineF1Team/status/1359474697063313408

Σχετικά με τον Ζου μίλησε και η διευθύντρια της Ακαδημίας της Alpine, Mia Sharizman υπογραμμίζοντας ότι: “Δεν θα ξαναδούμε άλλο Κινέζο οδηγό (με τις προοπτικές του Ζου) για τα επόμενα 15-20 χρόνια είτε στην Formula 3 είτε στην Formula 4 είτε στην Formula 2. Και νομίζω ότι είναι κάτι που η ίδια η ομάδα, το Renault Group, η ομάδα της Alpine στην F1 είναι αφοσιωμένη για να το διασφαλίσει ότι θα συμβεί στο μέλλον”.

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης