Formula E: τι χρειάζεται να ξέρεις

Κοινοποίησε το άρθρο

Οι αγώνες Formula E διανύουν την Πέμπτη χρονιά διοργάνωσης και με την είσοδο μεγάλων παικτών γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλής, τουλάχιστον στην υπόλοιπη Ευρώπη. Τι πρέπει όμως να γνωρίζουν όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες των ηλεκτροκίνητων μονοθέσιων;

  1. Το  πρώην αστέρι της Formula 1, Felipe Massa, επέστρεψε στον μηχανοκίνητο αθλητισμό ειδικά για τους αγώνες Formula E. ο Βραζιλιάνος αγωνιζόμενος συμμετέχει με την Venturi FE με την οποία έχει τριετές συμβόλαιο. Αλλά πιο σημαντικά είναι οι Audi, Nissan, Porsche, BMW και Mercedes που υπέγραψαν και  συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα.
  2. Η πιο σημαντική αλλαγή αφορά στην μπαταρία των μονοθέσιων η οποία  είναι πολύ πιο μεγάλη. Η FE παρουσίασε την καινούργια μπαταρία με περισσή περηφάνεια καθώς υπόσχεται να παρέχει διπλάσια ενέργεια οπότε δεν θα χρειαστεί να γίνεται  αλλαγή μπαταρίας στο μέσο του αγώνα.
  3. Αυξήθηκε η δύναμη κατά 50kW δηλαδή στα 250kW που ισοδυναμεί με 335 ίππους στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά και 270 ίππους στην διάρκεια του αγώνα.
  4. Τα μονοθέσια είναι πραγματικά γρήγορα, 0-100 σε 2.8 δευτερόλεπτα και τελική 280 χλμ./ώρα
  5. Στα ηλεκτροκίνητα μονοθέσια πέμπτης γενιάς τοποθετήθηκε το σύστημα ασφαλείας Halo στο οποίο θα φιλοξενείται μια λωρίδα LED η οποία θα δείχνει διάφορες πληροφορίες για τον αγώνα.
  6. Η Michelin εξέλιξε ειδικά ελαστικά Pilot Sport παντός καιρού για την FE και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις των ηλεκτροκίνητων.
  7. Το βάρος είναι 900 κιλά μαζί με τον οδηγό με την μπαταρία μόνο να ζυγίζει 385 κιλά.
  8. Οι διαστάσεις ενός μονοθέσιου είναι 5.10 μήκος, 1.77 πλάτος και 1 μέτρο ύψος.
  9. Τέλος τα μονοθέσια της Formula E είναι πραγματικά όμορφα και διαθέτουν όλα όσα χρειάζεται ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, καμπύλες, σωστές γωνίες και αεροτομές.