H Bentley Bentayga κατέρριψε το ρεκόρ των SUV παραγωγής στο Pikes Peak

Κοινοποίησε το άρθρο

Η Bentley για άλλη μια φορά απέδειξε ότι είναι η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία που μπορεί να συνδυάσει κορυφαία πολυτέλεια και συγκλονιστικές επιδόσεις. Μία Bentley Bentayga, με οδηγό τον Ρις Μίλλεν (Rhys Millen), δύο φορές πρωταθλητή της Formula D (πρωτάθλημα drifting) στις Η.Π.Α., ολοκλήρωσε την ανάβαση του Pikes Peak σε μόλις 10΄ 49΄΄ 9 εκατοστά. Η επίδοση αυτή, με μέση ταχύτητα 106,4 χλμ./ώρα, ήταν σχεδόν 2 λεπτά πιο γρήγορη σε σχέση με το προηγούμενο ρεκόρ,.

Στα 1.440 μέτρα της υψομετρικής διαφοράς και στις συνολικά 156 στροφές της ανάβασης, η Bentayga αξιοποίησε πλήρως το μοναδικό συνδυασμό των 608 ίππων και των 900 Nm του W12 κινητήρα, της ενεργητικής πνευματικής ανάρτησής της, του ενεργητικού ελέγχου των κλίσεων του αμαξώματος με τη βοήθεια ηλεκτρικού κυκλώματος 48V και των φρένων της από κεραμικά υλικά και ανθρακονήματα ώστε να σημειώσει ένα νέο σημείο αναφοράς.

Μιλώντας μετά την ολοκλήρωση της ανάβασής του ο Ρις Μίλλεν είπε: «Φανταστικό αυτοκίνητο! Το να πάρεις ένα υπερπολυτελές SUV με ελάχιστες τροποποιήσεις και να μπορείς να ολοκληρώσεις αυτήν την ανάβαση σε λιγότερα από 11 λεπτά είναι μια τεράστια απόδειξη για τις επιδόσεις και το επίπεδο της τεχνολογίας της Bentayga. Το αυτοκίνητο ήταν “βιδωμένο” σε όλη τη διάρκειά της και μου δημιουργούσε την αίσθηση εμπιστοσύνης που χρειαζόμουν προκειμένου να πιέσω και άλλο».

Σε σχέση με τις Bentayga παραγωγής είχαν γίνει ελάχιστες αλλαγές, για λόγους εναρμόνισης με τους κανονισμούς. Τα εμπρός καθίσματα είχαν αντικατασταθεί από άλλα αγωνιστικών προδιαγραφών, ενώ το πίσω κάθισμα είχε αφαιρεθεί. Ταυτόχρονα είχε τοποθετηθεί κλωβός ασφαλείας (roll cage) και σύστημα πυρόσβεσης. Τα λάστιχα είχαν επιλεγεί από τη γκάμα DOT της Pirelli, ενώ είχε τοποθετηθεί και μια σπορ εξάτμιση της Akrapovic σύμφωνη με τις προδιαγραφές παραγωγής.

Προκειμένου να γιορτάσει την επίτευξη του ρεκόρ, η Bentley ανακοίνωσε μια νέα έκδοση της Bentayga, η οποίας θα παραχθεί σε μόλις 10 κομμάτια. Εξελιγμένη και κατασκευασμένη στο χέρι από την Mulliner -το εσωτερικό τμήμα ειδικών κατασκευών της Bentley- η Pikes Peak Bentayga θα φορά τον ίδιο κινητήρα και τις ίδιες αναρτήσεις με την αγωνιστική που κατέρριψε το ρεκόρ.

Το αμάξωμα της Pikes Peak Bentayga είναι βαμμένο είτε στο βαθύ Beluga black είτε στο εντυπωσιακό Radium και εξοπλίζεται με ζάντες 22΄΄. Έχουν προστεθεί εμπρός αεροτομή, πλευρικές «φούστες», διαχύτης και πίσω αεροτομή, όλα από ανθρακονήματα, ενώ ένα χαρακτηριστικό λογότυπο Pikes Peak κοσμεί τα εμπρός φτερά. Στο εσωτερικό υπάρχουν εντυπωσιακές διχρωμίες,  που συνδυάζουν λεπτομέρειες σε Key Lime με το δέρμα Beluga και με στοιχεία από Alcantara στα καθίσματα και τις πόρτες. Επενδυμένα με Alcantara είναι τόσο το τιμόνι όσο και ο επιλογέας του κιβωτίου, ενώ η οροφή είναι από ύφασμα Eliade. Τέλος, στις εσωτερικές επενδύσεις από ανθρακόνημα υπάρχει αριθμημένη πλακέτα και ένα πολύ ιδιαίτερο Pikes Peak λογότυπο.

H Pikes Peak Bentley Bentayga θα είναι διαθέσιμη για παραγγελία από τον Αύγουστο, για πελάτες της μάρκας στις Η.Π.Α. και την Ευρώπη.