H Rotax δίνει τη δυνατότητα στη κατηγορία Micro να συμμετάσχει στο Παγκ. Πρωτάθλημα

Κοινοποίησε το άρθρο

Στο πλαίσιο προώθησης της κατηγορίας Micro παγκοσμίως, η Rotax BRP – Powertrain δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς της κατηγορίας Micro να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Rotax

ανάμεσα σε 36 οδηγούς Micro που θα διαγωνιστούν στo Sarno της Ιταλίας, από 16 έως 22 Οκτωβρίου, στην πίστα καρτ Circuito Internazionale di Napoli.
Οι οδηγοί της συγκεκριμένης κατηγορίας που θα μπορέσουν να συμμετάσχουν, θα πρέπει ηλικιακά να είναι στα 8α γενέθλιά τους πριν, τις 16 Οκτωβρίου 2016 και δεν θα πρέπει να έχουν κλείσει τα 11α γενέθλιά τους πριν τις 31 Δεκεμβρίου 2016.

   Η συμμετοχή της κατηγορίας Micro στο Rotax Max Challenge Grand Finals 2016 θα ισχύει για φέτος χωρίς να υπάρχει κάποια δέσμευση για τις επόμενες χρονιές. Η διαδικασία για την διεκδίκηση της θέσης για το Rotax Max Challenge Grand Finals 2016 είναι η ίδια με τις υπόλοιπες κατηγορίες, δηλαδή ο οδηγός που θα έχει την μεγαλύτερη βαθμολογία από το εθνικό Rotax Max Challenge, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην κατηγορία Micro, στο Sarno της Ιταλίας και η διαδικασία του κόστους πληρωμής θα είναι ίδια με της κατηγορίας DD2 Masters.

   Οι νέοι οδηγοί της κατηγορίας Micro, θα έχουν την ίδια στήριξη με τις υπόλοιπες κατηγορίες. Αυτό συμπεριλαμβάνει το σασί με trolley, το κουτί με τα εργαλεία, κινητήρα Rotax, ελαστικά MOJO και χώρο στην τέντα μαζί με την ελληνική αποστολή. «Θέλουμε οι νέοι οδηγοί της κατηγορίας Micro να βιώσουν την εμπειρία του αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Rotax καθώς και την υψηλού επιπέδου οργάνωση που υπάρχει σε αυτό, όπως και οι οδηγοί των υπόλοιπων κατηγοριών», αναφέρει ο Helmut Voglsam, υπεύθυνος των κινητήρων Rotax και των προϊόντων της.

   Μέσα στις αλλαγές του Rotax Max Challenge Grand Finals 2016, που θα ανακοινωθούν εν καιρώ, είναι και το μεγαλύτερο Kart line – up, δηλαδή η μεγαλύτερη σειρά των καρτ που παραδοσιακά στοιχίζονται σε σειρά κάθε χρόνο, με βάση την κατηγορία τους. Φέτος, η σειρά στοίχισης θα χαρίσει ένα πραγματικά εντυπωσιακό θέαμα, αφού θα αποτελείται από τον αριθμό των 360 καρτ, έναντι των 288 που υπήρχαν τις προηγούμενες χρονιές!