Kalle Rovanpera : Πρωταγωνιστής και στις πίστες (video)

Κοινοποίησε το άρθρο

Ο Kalle Rovenpera πέτυχε στην Ίμολα την πρώτη του νίκη Porsche Carrera Cup Benelux

 

 

Η απόφαση του Παγκόσμιου Πρωταθλητή του WRC, Kalle Rovenpera να μην λάβει μέρος σε όλους του αγώνες ράλι του 2024, πάρθηκε για λόγους ξεκούρασης και …αποφόρτισης. Αλλά και γιατί ο 23χρονος Φινλανδός, ο οποίος έχει ήδη μια δεκαετία σε πρωταθληματικούς ρυθμούς, θέλησε να δοκιμάσει και άλλες μορφές αγώνων. Όπως το Porsche Carrera Cup Benelux.

Μια εβδομάδα μετά την απρογραμμάτιστη συμμετοχή του στο Ράλι Πολωνίας, η οποία συνοδεύτηκε με εντυπωσιακή νίκη, ο Rovanpera βρέθηκε στην Ιταλία.
Και συγκεκριμένα στο περίφημο Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari στην Ίμολα.

Εκεί φιλοξενήθηκε ο τρίτος γύρος του Carrera Cup Benelux. Στον πρώτο αγώνα του Σαββάτου, ο Rovanpera τερμάτισε δεύτερος με πρώτο τον Ολλανδό Paul Meijer. Tην Κυριακή όμως η PORSCHE 911GT3 Cup με το αγαπημένο νούμερο 69 του Φινλανδού, πέρασε πρώτη τη γραμμή του τερματισμού, αφήνοντας δεύτερο τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Meijer. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Rovanpera κέρδισε την pole position και στις δύο αναμετρήσεις.

Αυτή ήταν ο πρώτη νίκη του Rovanpera στον συγκεκριμένο θεσμό, μόλις στη δεύτερη συμμετοχή του. Η πρώτη του εμφάνιση στο Zandvoort της Ολλανδίας, είχε συνδυαστεί με μια πέμπτη και μια τέταρτη θέση.

Δείτε πως ο Rovanpera έτυχε την πρώτη του νίκη στο Porsche Carrera Cup Benelux.

 

Δεν υπάρχει πλέον καμμία αμφιβολία για το πολύπλευρο ταλέντου του ταλαντούχου Φινλανδού. Ο οποίος…απογειώνει ό,τιδήποτε οδηγεί.

 

VIDEO – Rovanpera, Hakkinen, Coulthard : Κόντρα στα χιόνια